Akademiet

Kenneth Andersen: Nu har vi en fed kamp at se frem til

U19-cheftræneren roser sit mandskab for indstillingen i dagens kamp, som sendte FC Midtjylland komfortabelt videre til playoff-runden i Youth League.

23/11/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjyllands ældste akademister bankede tirsdag eftermiddag de tyrkiske U19-mestre fra Trabzonspor med 5-0 og sikrede dermed videre avancement i ungdommens Champions League.

På trods af 5-2-føringen fra det første opgør var der ingen slinger i valsen hos de unge FCM-spillere, der kampen igennem spillede med stor intensitet.

– Jeg er meget tilfreds med den måde, vi kom ud til kampen på. Vi havde jo en tremålsføring fra den første kamp, og det kunne godt have fået os til at gå ned i kadence, men det skete ikke. Så jeg vil rose drengene for en fremragende indstilling, siger U19-cheftræner Kenneth Andersen og fortsætter:

– Vi var i fuld kontrol fra start til slut. Vores pres fungerede lidt bedre end i Tyrkiet, og det gjorde det nemmere at kontrollere kampen. På bolden var vi sublime, og udover de fem mål skabte vi jo chancer til i hvert fald et par stykker mere.

Sejren blev grundlagt via en række smukke scoringer af Oliver Sørensen, to gange Mads Hansen, Aral Simsir og Heini Sørensen.

Den samlede 10-2-sejr betyder, at FC Midtjylland er blandt de otte hold fra den såkaldte ‘Domestic Champions Path’, som med 32 nationale U19-mestre udgjorde den ene halvdel af turneringsstrukturen i Youth League.

De otte hold parres nu med de otte toere fra gruppespillet i Youth League, som spejler seniorudgaven af Champions League. Pt. ligger klubber som Liverpool, Ajax, Real Madrid og Chelsea på andenpladsen i deres YL-gruppe.

– Det er klart, at det er den første milepæl i vores Youth League-kampagne at gå videre fra de første to runder. Nu har vi en rigtig fed kamp at se frem til på den anden side af nytår, og det glæder vi os super meget til, lyder det fra Kenneth Andersen.

Der er lodtrækning til playoff-runden den 14. december, og kampen spilles på hjemmebane den 8. eller 9. februar i det nye år.

Vinderne i playoff-runden møder de otte gruppespilsvindere i Youth League i 1/8-finalen. FC Midtjylland har været i 1/4-finalen i de seneste to udgaver af den prestigefyldte ungdomsturnering, hvor FCM tidligere har slået klubber som Manchester United, Roma og Atletico Madrid ud.

Nu er der i første omgang en ny stor kamp i Youth League at se frem til i foråret – og forhåbentligt flere.