Førsteholdet

Klar til Det Midtjyske Derby: Vi skal ud at bevise os

Thomas Thomasberg ser frem imod fredagens Midtjyske Derby. Cheftræneren fortæller samtidig om indtrykket af spillertruppen efter de nyeste tilgange.

14/09/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Fredag aften finder det 38. Superligaopgør mellem FC Midtjylland og Viborg sted. Førstnævnte har det historiske overtag med 15 sejre, 16 uafgjorte og seks nederlag.

Nu venter endnu et opgør mod de grønklædte, og Thomas Thomasberg ser frem til dysten, der falder efter knap to ugers landsholdspause:

– Pausen er blevet brugt på at få ladet batterierne op efter en rigtig hård fysisk periode. Efter pokalkampen i Aabenraa fik spillerne et par fridage for at få koblet af og gjort klar. Derefter har vi trænet noget anderledes, end vi har gjort i rigtig mange uger, hvor vi har haft meget fokus på spillernes fysiske belastning. Vi har fået skruet op for intensiteten og gået i dybden med nogle ting.

– Vi skal ud at tage initiativ i kampen både offensivt og defensivt. Vi vil have et udtryk, hvor der er power og energi i holdet. Skal vi drage nogle paralleller til 1-0-sejren i playoffkampen, spillede vi noget bedre i 2. halvleg end 1. halvleg. I morgen skal vi udnytte de perioder, hvor vi er i momentum, og gerne gøre dem endnu længere.

Thomas Thomasberg fik en forsmag på Mads Bech Sørensen, Ola Brynhildsen og Darío Osorios evner i sidste spillerunde mod AGF, hvor særligt de to førstnævnte viste sig flot frem. Han glæder sig over tilgangene, der har været med til at skabe øget konkurrence i spillertruppen.

– Indtrykket er, at vi har den trup, vi skal have. Vi har en trup med kvalitet og god sult. Det skal vi bevise nu, så det ikke bare er snak. Der skal handling til, og det skal ses over de kommende runder. Selvfølgelig vil der være noget, som endnu ikke sidder i skabet, men det skal opvejes med den energi og tro, vi har på tingene. Vi mangler fortsat nogle relationer, som skal sættes sammen, og her bliver de kommende uger vitale.

– Vi skal have rigtig dygtige spillere til både at starte inde og sidde udenfor. Når vi sætter spillere ind, skal vi bevare trykket i kampene. Nogle vil blive skuffet over at starte ude, men sådan er gamet her. Er det ikke sådan, er vi et forkert sted. Jeg glæder mig over, at når jeg kigger mig over skulderen på bænken, ved jeg, der sidder nogle, som kan gøre en forskel.

Den 48-årige cheftræner anerkender vigtigheden af morgendagens Midtjyske Derby.

– Vi ved, der er udsolgt deroppe igen. Derbyet har gennem årene fået lagt lidt til på både interesse og historie. Der er en masse på spil for begge hold, og vi vil gøre alt for, at fansene kan fejre en sejr med os efter kampen. Jeg glæder mig til kulissen og den tempo og intensitet, der bliver i morgen.

Der er kickoff på Energi Viborg Arena kl. 19.00 fredag aften. Det midtjyske awayafsnit er for længst udsolgt, så der venter en flot kulisse for Thomasberg og co.

Aral Simsir forud for Viborg-kampen