Tung dag for FCM U17, der lod Randers få for let spil.

21/11/20
Karsten Vestergaard

FCM U17 kom ud med vanligt gå-på-mod i et højt pres, der fra starten blev matchet af Randers, hvilket satte scenen for en livligt fodboldkamp.

Beklageligvis, set med FCM-øjne, var det hjemmeholdet der først fik et overtag. Ligesom i nogle af de foregående kampe manglede FCM’erne noget fysik og duelstyrke, i de perioder, hvor spillet med bolden ikke sad i skabet. Den havde Randers-spillerne og de fik presset spillet ned på FCM’s banehalvdel.

Efter fem minutter drev Filip Bundgaard bolden frem ad FCM’s banehalvdel, og da han ikke for alvor blev generet i sit drev med bolden, valgte han opportunistisk at hugge til kuglen langt udefra, måske fra 35-40 meters afstand. Missilet tog alle på sengen, og bolden strøg i nettet til en tidlig Randers-føring.

Efter 27 minutters spil blev ondt værre, da Magnus Elkjær uheldigt kom til at fiste et indadskruet hjørnespark i eget net.

2-0 føringen var ikke ufortjent, og i FCM-lejren sadlede man om i pausen. U15-midterforsvareren Dereje Nigussie Jensen kom ind for Adam Andersen, og FCM’erne gik over til at spille 3-4-3 med wingbacks.

Det havde en gavnlig virkning på spillet, og FCM’erne kom frem til flere muligheder. Midtvejs i halvlegen driblede Gustav Ørsøe Christensen sig fri i venstre side af Randers-feltet og trykkede af fra en spids vinkel. Det gav en ripost som Donavan Bagou bankede ind fra tæt hold, og så var ulvene tilbage i kampen.

Desværre ikke ret længe. Blot tre minutter senere svarede Randers igen, da Christian Erbo scorede efter et hjørnespark, og den scoring gjorde helt tydeligt ondt på FCM’erne, der ellers lige havde fået kæmpet sig tilbage i kampen.

I det hele taget kendte randrusianerne deres besøgelsestid og fem minutter senere bragte de sig på 4-1. Igen på et mål, det vil ærgre FCM’erne at gense. Indskiftede Omer Kaqiu førte uantastet bolden frem, mens FCM’erne faldt længere og længere tilbage, indtil Randers-spilleren let lagde bolden i mål. Alt for passivt spil i situationen.

På det tidspunkt var kampen afgjort, men i slutminutterne måtte FCM’erne synke en sidste, bitter skefuld, da Kaqiu gjorde det til slutresultatet 5-1. Helt fortjent sejr til Randers, der på dagen overmatchede FCM’erne på fysikken.

Efter otte kampe som ubesejrede har FCM’erne nu tabt deres to seneste opgør.

– Vi har ikke været så gode på bolden, som vi var op til kampen mod FCK, og når vi mister bolden, mangler vi også noget fysik og vilje i forhold til at vinde andenboldene. Mentalt har vi også fået et par revner, vi skal have lappet, så vi igen kan spille med det mod, der har kendetegnet os, lød vurderingen fra Claus Therkildsen, mens han sad i bilen på vej hjem.

FCM U17 møder i den kommende weekend AaB’s talenter. Den kamp spilles i Ikast lørdag kl. 14.00.

Randers FC U17 – FC Midtjylland U17 5-1 (2-0)

5′ 1-0 Filip Bundgaard Kristensen
27′ 2-0 Magnus Elkjær (selvmål)
67′ 2-1 Donavan Bagou
70′ 3-1 Christian Erbo Østergaard
75′ 4-1 Omer Kaqiu
89′ 5-1 Omer Kaqiu

FCM U17: Magnus Elkjær (FCM U15) – Adam Andersen (46′ Dereje Nigussie Jensen (FCM U15)), Malthe Bøndergaard, Pontus Texel, Rasmus Kristiansen – Heini Sørensen, Jonathan Asp (65′ Malte Melin), Gustav Fraulo (70′ Timothy Kongsbak (FCM U15)) – August Priske – Donavan Bagou, Gustav Ørsøe Christensen.