Sponsoreret

Kost, træning og dedikation: Brumado nærmer sig comeback

Tilbage i august pådrog Júnior Brumado sig en alvorlig muskelskade mod Brøndby. Siden da har angriberen lagt al sit fokus på at vende styrket tilbage på grønsværen. Læs om den 23-årige brasilianers genoptræning, der gennem øget fokus på kost og træning har nået nye højder.

05/02/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

– Júnior blev skadet i august, og han har siden da været ude på en længere rejse for at komme tilbage til fodbolden, fortæller Head of High Performance and Sports Medicine i FC Midtjylland, Thomas Bay.

En skade der først krævede operation i Barcelona og sidenhen en lang, hård genoptræning.

– Det var enormt hårdt at blive skadet en gang til. Man ved, at man skal igennem alt det hårde arbejde igen. Siden skaden i Brøndby har al mit fokus ligget på at tage sig bedst muligt af min krop, fortæller den brasilianske angriber.

23-årige Júnior Brumado henviser til de to slemme skader, som han er løbet ind i på under et år. Skader som har været med til at ændre den måde, FCM-angriberen tænker fodbold.

– Siden jeg kom her, har jeg ikke haft en sæson uden skadespauser. Jeg har indset, at jeg skal være stærkest mulig for at få det perfekte år. For mig handler den perfekte sæson ikke længere om mål; det handler om at kunne arbejde hårdt for holdet, så vi kan skabe resultater sammen. Hvis jeg scorer, er det naturligvis rart, men det handler om at hjælpe holdet til sejr.

Head of High Performance and Sports Medicine, Thomas Bay, bekræfter også, at det er en forandret Júnior Brumado, som i dag slår folderne ud i FC Midtjylland.

– Júnior har optimeret på alt, der hedder muskelmasse, fedtprocent og andre fysiske parametre. Han står i den bedste udgave, vi har set ham i. Det er en indikation på, at han har lagt en enorm indsats i.

Skræddersyet madplan og egen fysisk træner

Der er flere årsager til, at Júnior Brumado – med udsigten til et snarligt comeback – står i en bedre forfatning end længe set.

– Vi har givet ham gode muligheder for at komme tilbage. Vi har hjulpet med hans træning og kost, men der skal lyde en kæmpe cadeau til Júnior selv, som er gået meget professionelt ind i det her og besluttet, at han vil komme tilbage i den bedst mulige version, siger Thomas Bay og uddyber:

– Júnior har fået en fysisk træner fra Brasilien tilkoblet sig i hverdagen, og det har virkelig gjort en forskel. Han bor med Júnior og vejleder ham døgnet rundt. På den måde har han fået struktur på dagligdagen, og det er med til at tage store skridt for ham.

Hovedpersonen selv bekræfter også den dedikerede tilgang til at få kickstartet fodboldkarrieren.

– Jeg har arbejdet hårdt. Min vinterferie i Brasilien skulle have været med min familie, men jeg trænede fra morgen til aften. Jeg nød ikke de ting, jeg normalt gør. Alt handlede om træning, fortæller Júnior Brumado.

Særligt kosten spiller en central rolle i Júniors vej tilbage på grønsværen. Via. den herningensiske restaurant, Ravello, har den brasilianske frontmand fået skræddersyet dagligdagens fødevareindtag.

– Vi har hjulpet Júnior med sin kost. Når han er i klubben, får han morgenmad, frokost og mellemmåltider, men uden for fodbolden har vi lavet et samarbejde med Ravello – en italiensk restaurant i Herning. Sammen med en nutritionist (specialist i ernæringsvidenskab og næringsstoffer, red.) har vi designet en række måltider, der passer til den givne fase af genoptræningen, siger Thomas Bay.

Hos Ravello kan Júnior vælge mellem forskellige måltider hver eneste dag. Samarbejdet mellem FCM’s nutritionist og den italienske restaurant betyder, at den 23-årige brasilianer får designet en madplan, der både passer til det nuværende aktivitetsniveau og skadesstatus, men samtidig også til Júniors madpræferencer.

I skrivende stund er FCM ved at lave en række menuer sammen med Ravello, som bliver tilgængelig for flere at klubbens spillere – skadede eller ej – efter træningslejren.

Se det store udvalg af Ravellos italienske retter

Ønsker at tage nyt skridt

Júnior Brumado har altid elsket fodbold. Legen med bolden og den brasilianske dedikation for spillet er ikke til at overse. Alligevel har de lange skadespauser ændret angriberens syn på spillet med læderkuglen.

– Fodbold har været mit liv, siden jeg var helt lille. Det hele handler om min drøm. Min familie, mine venner og min agent er utroligt vigtige, men de kommer ikke til at gøre det sure arbejde for mig, siger han og fortsætter:

– Jeg ønsker at tage et nyt skridt i mit liv. Derfor har jeg fået en fysisk træner til at følge mig. Det er en måde at være mere professionel og tage sig bedre af min krop. Han forstår alle de ting om kroppen, jeg ikke selv gør. Jeg tror på, at det kan være med til at tage mig det næste skridt, så min krop forbliver stærk. Han presser mig og giver mig hele tiden råd til, hvordan jeg skaber resultater.

FCM-angriberen er i øjeblikket tæt på at være tilbage i fuld forfatning. Han træner med på hundrede procent, og fysisk er Júniors nuværende situation usammenlignelig med tidligere, fortæller Thomas Bay:

– Vi er foran planen og står med en bedre udgave, end vi havde turde håbe på. Júniors dedikation betyder også, at han står i sit måske livs form.

Nu mangler kun én ting: Comebacket på grønsværen i en rigtig kamp.

– Jeg ser frem til det øjeblik, hvor jeg igen kan trække Midtjylland-trøjen over hovedet. Jeg håber, følelsen bliver bedre end sidste gang, fordi jeg denne gang har gjort alt for at stå klar, siger Júnior Brumado og fortsætter:

– Alt jeg vil er at spille igen. Jeg vil tilbage på holdet og vise mit værd. Jeg vil løbe for mine holdkammerater, og jeg vil vise dem, hvem jeg er. Det afhænger ikke af, om de er 16 eller 30 år. Jeg ser frem til at kæmpe for alle drengene.

Júnior Brumados næste mulighed for et comeback i FC Midtjylland-trøjen er i morgen, når Ulsan Hyundai venter på Estadio Algarve på træningslejren i Portugal. Kampstart er kl. 14.00, og opgøret kan ses direkte på TV MIDTVESTs platforme.