Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

Kristian Riis skifter til Lyngby

Kristian Riis er blevet solgt til Lyngby, som fremover får glæde af den 24-årige midterforsvarer.

01/07/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Tilbage i 2013 kom den dengang 16-årige Kristian Riis til FC Midtjylland, hvor han begyndte på akademiet i Ikast som en central del af den talentfulde årgang 1997.

Tre år senere fik han debut på førsteholdet, og 16/17-sæsonen står i dag tilbage som den sæson, hvor Riis spillede flest kampe for FC Midtjylland.

At det ikke er blevet til flere kampe, skyldes mest af alt gentagende knæskader. Efter det blev forsvarsspilleren nemlig ramt af et decideret skadeshelvede, hvor adskillige operationer og genoptræningsforløb betød, at Riis sad udenfor i to og et halvt år.

I det forgangne forår gjorde Kristian Riis comeback i FCM-trøjen i en hjemmekamp mod Vejle, da han spillede sin 24. kamp for FC Midtjylland.

Sportschef Svend Graversen har kun roser til overs for forsvarsspillerens tid i FCM.

– Riis er jo en akademidreng, som altid har haft stor impact både på akademiet, og da han brød igennem på førsteholdet. Så er det klart, at de sidste tre år har været svære, og man kan kun have respekt for måden, hvorpå han har kæmpet sig tilbage fra den lange skadesperiode, siger Svend Graversen.

Nu er det næste skridt i Kristian Riis’ karriere et skifte til Lyngby, som i den kommende sæson spiller 1. division.

– Vi er rigtigt glade for, at Riis har fået denne mulighed. Han fortjener om nogen at få genstartet sin karriere, og vi håber, at han får succes i Lyngby, hvor han kan spille fast, lyder det fra Svend Graversen, som runder af:

– Vi takker Riis for tiden i Midtjylland og ønsker ham alt det bedste fremadrettet i karrieren.

Kristian Riis er begyndt træningen med sine nye holdkammerater i Lyngby i dag. De Kongeblå indleder jagten på oprykning til 3F Superliga, når 1. division begynder om tre uger.

Centerforsvareren var med til at vinde to U19-mesterskaber med FC Midtjylland, og i den periode blev han også noteret for ni ungdomslandskampe.

På førsteholdet blev det til 24 kampe og en enkelt scoring.

FC Midtjylland takker Riis for indsatsen og ønsker ham al mulig held og lykke.