Førsteholdet

Kristoffer Olsson skifter permanent til FC Midtjylland

Den svenske landsholdsspiller fortsætter i FC Midtjylland, som har købt ham fri af sin kontrakt i RSC Anderlecht.

03/07/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Kramer

Den 31. august 2022 vendte Kristoffer Olsson tilbage til FC Midtjylland på en etårig lejeaftale. Selvsamme klub, den svenske midtbanedynamo fik sit fodboldgennembrud hos som helt ung, inden turen gik videre til svensk, russisk og belgisk fodbold.

I samme periode har den 28-årige midtbanespiller været en fast bestanddel af det svenske A-landshold, hvor det hidtil er blevet til 44 optrædener.

Nu fortsætter Kristoffer Olsson i det midtjyske på en tre og et halvt år lang aftale, efter han er blevet købt fri af sin kontrakt i RSC Anderlecht.

– Det seneste år har Kristoffer været en profil på vores hold, og som sidste sæson skred frem, voksede han ind i rollen som leder på midtbanen, samtidig med at han lagde både assists og mål på sit spil, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Vi er henrykte over, at en svensk A-landsholdsspiller i sin bedste fodboldalder ser FCM som det rette sted i sin karriere, og han bliver vigtig i bestræbelserne på vores jagt efter succes i både Superligaen og Europa.

– Kristoffer er en tovejsspiller, som med sin tekniske kunnen, sit overblik og sin forudseenhed er blandt de bedste midtbanespillere i Superligaen. Vi kan mærke hans sult efter at opnå noget ekstraordinært her i Midtjylland, og vi ser frem til at skabe store ting sammen.

En glædens dag

Kristoffer Olsson leverede fem mål og ni assists i sine 31 FCM-kampe i 22/23-sæsonen. Med syv oplæg i ligaen sluttede han tilmed som nummer to på 3F Superligas assistliste.

Nu ser den kreative midtbanemand frem til at bygge yderligere på til den kommende sæson, hvor ambitionen er at udfordre til det danske mesterskab:

– Mit ønske er at være med på klubbens videre rejse. Sidste sæson var skuffende, men jeg ser frem til det, der kommer nu, hvor ligaen snart går i gang, ligesom vi har nogle spændende kampe i Conference League, siger Kristoffer Olsson og fortsætter:

– Jeg har det virkelig godt her, og det bliver fantastisk at tage hul på en ny sæson. Vi vil være en del af toppen og vinde Superligaen. Derudover sigter vi efter at komme i et europæisk gruppespil. Det er sådan noget, man ønsker at opnå som fodboldspiller, og det er også en af grundene til, jeg har ambitioner om at være her.

Det har længe været en offentlig hemmelighed, at Kristoffer Olsson ønskede at fortsætte i klubben, mens FCM havde interesse i at købe ham fri af kontrakten i Belgien. Derfor er det også en lettet svensker, som i morgen kan træne med holdkammeraterne for første gang siden start juni.

– Jeg er glad for, at alting er kommet på plads. Det er noget, jeg virkelig har villet, og jeg er tilfreds med at være her. Det er en glædens dag for mig.

Kristoffer Olsson, som står noteret for i alt 104 kampe i Midtjylland-trøjen, fortsætter med at bære trøjenummer otte til den kommende sæson. Den nye aftale løber til udgangen af 2026.