Førsteholdet

Kristoffer Olsson: Vi har gang i noget godt

Kristoffer Olsson sætter ord på søndagens flotte sejr over FCK, som kom efter en stærk holdindsats. FC Midtjylland-mandskabets udvikling går i den rigtige retning, fortæller den svenske landsholdsspiller.

19/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Kristoffer Olsson spillede 90 flotte minutter på den centrale midtbane, da FCM søndag aften sendte FCK hjem fra MCH Arena med et 2-1-nederlag i bagagen.

Ifølge den 27-årige svensker var sejren et tegn på, at midtjyderne bevæger sig i den rigtige retning.

– Det var utroligt vigtigt med tre point. Vi har haft en tung periode i 3F Superliga, men de sidste tre kampe har vi taget skridt i den rigtige retning. I dag spiller vi en god kamp, og det var den perfekte måde at ride videre fra sejren over Lazio. Det viser, vi er på rette kurs, siger Kristoffer Olsson og fortsætter:

– Fodbold er et mentalt spil, og det virker til, at vi er begyndt at tage skridt i den rigtige retning hver eneste gang, vi går på banen. Vi er blevet sammentømret som hold både på banen og i omklædningsrummet, og det kommer af, at vi nu begynder at få resultater for vores hårde arbejde. Det kommer til at tage noget tid, og der vil komme dage, hvor vi ikke spiller godt, men de her sejre er med til at kickstarte projektet.

Herningensisk fort og landsholdsudtagelse

Kampen mod FCK var tæt. Opgøret bølgede frem og tilbage, og undervejs brændte begge hold sågar et straffespark.

– Jeg synes faktisk ikke, vi spiller en super kamp i dag. Men alligevel ender vi med at tage tre point mod FCK, som er et godt hold. Det viser også, at vi har gang i noget godt, siger Kristoffer Olsson.

Søndagens sejr var den anden hjemmesejr i træk på blot én uge på et stadion, som har været tæt på udsolgt begge gange. Ifølge den boldstærke midtbanespiller er det vigtigt, at MCH Arena bliver et frygtindgydende fort.

– Det her skal være standarden på vores hjemmebane. Alle hold skal være bange for at komme til MCH Arena, og det er en god start at vinde over Lazio og FCK. Det gør, at vi får respekt fra modstanderne. Nu skal vi fortsætte, og i den her klub skal vi have ambitioner om at vinde hver eneste kamp.

Dreyer om FCK-sejr og landsholdsudtagelse

Nu venter en tur med det svenske A-landshold, som Kristoffer Olsson hidtil har repræsenteret 40 gange. Her venter Nations League-opgør mod henholdsvis Serbien og Slovenien, hvor også Joel Andersson er udtaget.

– At repræsentere sit land er noget af det fineste, man kan gøre i fodbold. Hver gang, jeg bliver udtaget, er jeg lykkelig, og jeg ser frem til det. Nu har jeg været fuldt fokuseret på kampene i Midtjylland, men det bliver fedt at være med landsholdet igen, afslutter Kristoffer Olsson.