Klubben

Landsholdsoverblik: Isaksen og Mabil på tavlen og debut til Olafsson

Landsholdsperioden er nået til vejs ende, og her får du overblikket over, hvordan det gik vores spillere i international tjeneste.

14/10/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

De seneste to uger har budt på landsholdssamlinger ude i verden, hvor seks førsteholdsspillere og ni akademister var i aktion på deres respektive landshold.

Efter en fornem september måned for Elias Olafsson i FCM-målet var han udtaget til det islandske A-landshold, og den talentfulde keeper fik sin debut i Islands 1-1-kamp mod Armenien.

Et par dage senere noterede han sig så for sit første clean sheet i landsholdstrøjen, da Island slog Liechtenstein med 4-0 i VM-kvalifikationen. Desværre for Olafsson og Island ser det dog mere end svært ud for dem at kvalificere sig til VM, da de med to kampe tilbage har fem point op til playoff-pladsen.

Anderledes godt ser det ud for Jens-Lys Cajuste og Sverige, som med to kampe tilbage topper deres gruppe foran Spanien. I den forgange landsholdsperiode fik Cajuste to korte indhop i Sveriges to sejre, og de kan se frem til en gruppefinale mod netop Spanien i november måned.

Danmark har som bekendt netop sikret en plads til næste års VM efter en historisk stærk kvalifikation. Her var den store FCM-nyhed, at landsholdsanfører og tidligere akademispiller Simon Kjær er blevet nomineret til Ballon d’OR.

Mabil og Isaksen på tavlen

I den asiatiske del af VM-kvalifikation var der også FCM-islæt i form af australske Awer Mabil, som scorede i deres kamp mod Oman. I den efterfølgende kamp mod Japan kom han ind fra bænken, hvor Australien måtte se sig besejret med 2-1. Det ser dog fortsat ganske positivt ud for Australien i forhold til at kvalificere sig til VM i Qatar.

Gustav Isaksen var vanen tro en afgørende faktor på U21-landsholdet, hvor han blev matchvinder i 1-0-sejren over Skotland. Mod Belgien, hvor Danmark tabte, var det også Isaksen, som havde de bedste chancer for danskerne, men den unge offensivspiller måtte nøjes med et mål i denne omgang.

Nikolas Dyhr var på bænken i begge kampe, mens der var spilletid til de to tidligere akademister Japhet Sery Larsen og Casper Tengstedt. Danmark ligger nummer to bag netop Belgien i kvalifikationen til U21-EM i 2023, og her er det kun gruppevinderen, som kvalificerer sig direkte til slutrunden.

Victor Lind fik to indhop i U19-landsholdets to kampe, da de sikrede sig en plads til Elite Round i kvalifikationen til U19-EM, som spilles næste år.

Fra akademi til Europa League: – Planen har været perfekt

Overblik over udtagelser

I alt var 15 FCM’ere afsted med deres landshold. Seks spillere fra førsteholdet samt ni fra akademiet.

Elias Olafsson – Island
Awer Mabil – Australien
Jens-Lys Cajuste – Sverige
Nikolas Dyhr – Danmark U21
Gustav Isaksen – Danmark U21
Victor Lind – Danmark U19

Heini Sørensen – Færøerne U21
Danijel Djuric – Island U19
Mikkel Fischer – Danmark U18
Pontus Texel – Danmark U18
Gustav Ørsøe Christensen – Danmark U18
Gustav Fraulo – Danmark U17
Mads Nybo Lauritsen – Danmark U17
Malthe Bøndergaard – Danmark U17
Valdemar Byskov Andreasen – Danmark U17