Klubben

Landsholdsoverblik: Sådan gik det Midtjylland-spillerne

Syv spillere vender hjem til det midtjyske efter en tætpakket landsholdspause. Få det fulde overblik over, hvordan FC Midtjylland-spillerne har præsteret ude i verden.

01/04/21
Daniel Thorsøe Bak
Foto: Getty Images

Gustav Isaksen og Anders Dreyer kan ikke være andet end glade. Med henholdsvis et og to mål for det danske U21-landshold var de med til at sikre tre sejre på stribe ved U21 EM-slutrunden i Ungarn og Slovenien.

Den yderst flotte præstation sikrede de unge danske landsholdsspillere en førsteplads i deres gruppe foran Frankrig, Rusland og Island.

Gruppesejren betyder, at Danmark skal møde Tyskland i kvartfinalen, når slutrunden genoptages i starten af juni.

Det blev også til spilletid for FC Midtjyllands islandske U21-spillere ved Europamesterskabet. Mikael Anderson fik 90 minutter i kampene mod Danmark og Frankrig, og målmanden Elias Olafsson, der er udlejet til Fredericia, spillede hele kampen mod Frankrig.

Det blev desværre ikke nogen succeshistorie for det islandske hold, der måtte se sig slået i alle deres kampe ved slutrunden.

U17-spilleren Heini Sørensen var udtaget til Færøernes U21-landshold, men grundet Corona og rejserestriktioner besluttede det nationale fodboldforbund at se bort fra alle spillere fra udlandet.

Succesfuld start på VM-kvalifikationen

Der har ikke kun været midtjysk succes for det danske U21-landshold. Kvalifikationen til VM i 2022 skulle begynde i denne landsholdspause, og A-landsholdet har aldrig startet en kampagne så godt som denne.

Det er blevet til tre sejre ud af tre. Danmark har derfor maksimumpoint og fører deres gruppe suverænt. Endda med en målscore på 14-0.

Jonas Lössl var at finde i truppen til Danmarks kampe mod Israel, Moldova og Østrig. Det blev dog ikke til spilletid for den midtjyske målmand.

Jens-Lys Cajuste fik fuld spilletid i Sveriges venskabskamp mod Estland onsdag aften. Kampen endte 1-0 til vores blå og gule naboer, der også fik en god start på VM-kvalifikationen med sejre over Kosovo og Georgien.

Formidabel afrikansk aflevering med brystet

Mens der har været U21 EM og kvalifikation til VM, har der på andre breddegrader været kvalifikation til African Cup of Nations.

FC Midtjylland-frontangriberen Sory Kaba spillede en af hovedrollerne, da han skulle starte i Guineas skæbnesvangre kamp mod Mali.

Angriberen blev noteret for en assist, efter han flot lægger bolden af med brystet til sin holdkammerat, der efterfølgende scorer. Det enlige mål i kampen betyder, at Guinea har sikret sig en af pladserne til den afrikanske slutrunde.

Forhåbentligt kan succesen for landsholdsspillerne hjælpe på mandag, når FC Midtjylland skal ud i en direkte guldduel mod Brøndby IF på MCH Arena. Kampen spilles kl. 18.00 og kan ses på TV3+.