Akademiet

Lodtrækning i morgen: Nyt europæisk eventyr venter

Onsdag trækkes der lod til Youth League, og vi er med i bowlen. Se de mulige modstandere og hør fra U19-cheftræner Henrik Jensen her.

26/01/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

FC Midtjyllands kvalifikation til Champions League-gruppespillet i efteråret gav automatisk FCM’s U19 adgang til UEFA Youth League.

Under normale forhold skulle vi have spillet i gruppespil mod de samme modstandere på de samme dage, som seniorholdene tørnede sammen i Champions League i efteråret.

Formatet er dog lavet om pga. COVID-19-pandemien. De 32 klubber fra Champions League-gruppespillet og 32 U19-mestre fra Europa er derfor slået sammen til én turnering, som afvikles med én vind eller forsvind-kamp i hver runde i foråret.

Det betyder, at i alt 64 mandskaber er med i bowlen, når der i morgen onsdag trækkes lod til 1. runde af årets Youth League-turnering.

Stolte traditioner

FC Midtjylland har været i kvartfinalen i de seneste to udgaver af Youth League. Derfor glæder Henrik Jensen, som cheftræner for U19-holdet, sig da også til at være med igen.

– Det er en fed turnering at være med i. Niveauet og omgivelserne dufter af Champions League, og det giver spillerne værdifuld erfaring at prøve sig af internationalt. Setuppet omkring turneringen er i top, og så kan vi jo også møde nogle spændende modstandere, fortæller Henrik Jensen, som fortsætter:

– Vi har efterhånden stolte traditioner i Youth League, hvor vi har præsteret nogle flotte resultater og fået mange gode oplevelser. Det håber vi selvfølgelig at få lov til igen.

Tredje Youth League i træk venter

Det er intet mindre end femte gang, at FC Midtjylland er med i ungdomsudgaven af Champions League, som har eksisteret siden 2013.

Hvem kan vi møde?

FCM’s U19-mandskab er blevet placeret i lodtrækningsgruppe 3 og møder én af følgende modstandere, som ligeledes er med på baggrund af Champions League-deltagelsen.

Borussia Dortmund (TYS)
Atlético de Madrid (SPA)
Chelsea (ENG)
Juventus (ITA)
Rennes (FRA)
Zenit (RUS)
Salzburg (ØST)

Cheftræner Henrik Jensen er ikke i tvivl om, at der venter en svær opgave, men han mener også, at holdet skal kunne være med på dette niveau.

– Der er kun store hold i vores lodtrækningspulje, men dem skal vi også kunne matche. Vi har bevist det før, at vi kan slå nogle enormt stærke mandskaber, men vi er heller ikke naive. Vi skal ramme vores absolutte topniveau for at være med på dette niveau, slår Henrik Jensen fast.

Såfremt FC Midtjylland går videre til næste runde, vil man igen møde et hold, som kommer fra Champions League-ruten.

Herefter bliver de 8 resterende hold slået sammen med 8 hold, som i de to første runder spiller mod andre nationale U19-mestre. Her deltager OB, da de vandt U19-ligaen i 2020.

Turneringen spilles hele vejen igennem i et rent knockout-format med én kamp i hver runde. Du kan læse mere om turneringsformatet og se alle deltagerne i turneringen på UEFA’s hjemmeside.

1. runde er planlagt til at blive spillet 2./3. marts, men COVID-19-pandemien og rejserestriktioner kan have en indvirkning på det. Det vil vi selvfølgelig holde opdateret på fcm.dk.

Lodtrækningen finder sted i morgen onsdag kl. 12.00 og kan streames live på uefa.com.