Førsteholdet

Lodtrækning til Champions League-kvalifikationen

Til middag er der lodtrækning til 2. kvalifikationsrunde i UEFA Champions League. Se de potentielle modstandere her.

19/06/24
Mads Jakobsen
Foto: UEFA

Efter sidste sæsons flotte 3F Superliga-sejr skal FC Midtjylland repræsentere Danmark på den fineste europæiske klubscene i kvalifikationen til Champions League.

De mulige modstandere

FCM er i bowlen, når UEFA kl. 12.00 står for lodtrækningen til 2. kvalifikationsrunde i schweiziske Nyon. FCM er seedet og placeret i gruppe 2, hvor vinderen af ét af følgende opgør fra første kvalifikationsrunde venter:

KÍ Klaksvík (FRO) – FC Differdange 03 (LUX)
Vikingur Reykjavík (ISL) – Shamrock Rovers FC (IRL)
FC RFS (LVA) – Larne FC (NIR)
FC Ballkani (KOS) – UE Santa Coloma (AND)

Den europæiske færd

Første kamp i 2. kvalifikationsrunde er skemalagt til den 23./24. juli, og returopgøret spilles enten den 30./31. juli.

Den samlede vinder over de to opgør går videre til 3. kvalrunde i Champions League, mens taberen “går en turnering ned” og vil være at finde, når der trækkes lod til 3. kvalifikationsrunde i UEFA Europa League.

Lodtrækningen til 3. kvalifikationsrunde i både Champions League og Europa League finder sted den 22. juli. Et mere detaljeret overblik af det videre europæiske forløb og nøgledatoer kan findes i vores artikel, der også forklarer om overgangen fra gruppespil til ligaspil i Champions League-sæsonen 24/25.

Overblik vejen til Europa

Følg lodtrækningen

Seancen kan streames på UEFA’s hjemmeside fra kl. 12.00 eller følges på FC Midtjyllands platforme, hvor der opdateres fra lodtrækningen.