Akademiet

Lokal klassisk 9’er forlænger med FC Midtjylland

18-årige Frederik Heiselberg, som har en fortid i samarbejdsklubberne Strellev Lyne GU og Tarm IF, har skrevet under på en ny 5-årig kontrakt.

02/06/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Gennem årene er der blevet udviklet mange offensive profiler på akademiet i Ikast. En af de spillere, som lige nu står på spring, er Frederik Heiselberg.

Han har netop forlænget kontrakten i FC Midtjylland, som nu har papir på angriberen indtil 2026.

Det vækker stor glæde hos sportschef Svend Graversen, som har set Heiselberg i aktion både på træningsbanen og i testkampe for førsteholdet.

– Vi er sindssygt glade for og stolte af, at en spiller, som har været hele vejen gennem Herning Elite og akademiet, nu står med en 5-årig kontrakt, lyder det fra Svend Graversen, som fortsætter:

– Vi har en kæmpe tro på, at Frederik kan blive den næste angriber i rækken, som vi har udviklet. Han er teknisk dygtig og en stærk afslutter – både med sit venstre ben og hovedet. Taktisk er han veludviklet gennem akademitiden. Det så vi allerede i vinter, da han var med på førsteholdet i et par træningskampe og i øvrigt scorede et mål.

Akademichef Flemming Broe har ligeledes fulgt frontløberens udvikling på nærmeste hold, og han er spændt på, hvad potentialet kan drives til.

– Det er altid rigtigt positivt, når en akademispiller fortsætter på en lang aftale i Midtjylland. Hans offensive potentiale er stort, så det bliver spændende at følge med i, siger Flemming Broe.

10 mål i 12 kampe

Frederik Heiselberg spillede i samarbejdsklubberne Strellev Lyne GU og Tarm IF, inden han blev en del af Herning Elite og senere blev optaget på akademiet.

Med den nye kontrakt, som han er glad for at have på plads, ser han frem til at tage det næste skridt.

– Det er stort og en rigtig god følelse. Det er det, jeg har kæmpet for hver eneste dag i de seks år, jeg har været i klubben. Så det er et stort skridt på vejen mod at blive fodboldspiller, men der venter mere hårdt arbejde, pointerer Frederik Heiselberg.

I den indeværende sæson har han som førsteårs U19-spiller scoret 10 mål i 12 kampe, inden han blev ramt af en skade. Han har mod på meget mere.

– Min ambition er at gå ind og blive en del af førsteholdet, hvor jeg forhåbentligt kan sætte mit aftryk. Jeg håber selvfølgelig på at være med i kampene og få spilletid. Det er målet i første omgang, lyder det fra den 18-årige angriber.

Heiselberg er noteret for to ungdomslandskampe, og han sætter ord på, hvad hans rolle på banen er.

– Jeg er stærk på bolden og vil gerne modtage den i fødderne. Ellers er jeg en klassisk 9’er, som er god inde i boksen, hvor jeg kan bruge mit hovedspil, fortæller det venstrebenede angrebstalent.

FC Midtjylland ønsker Frederik Heiselberg stort tillykke med forlængelsen.