Akademiet

Lokal midtbanespiller skriver første akademikontrakt

15-årige Simon Stampe Larsen skriver under på sin første akademikontrakt. Han kom til FC Midtjylland for tre år siden fra Skjern GF, der er en del af Klubsamarbejdet.

18/09/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Den talentfulde midtbanespiller, Simon Stampe Larsen, skiftede som 12-årig fra samarbejdsklubben Skjern GF til FC Midtjylland. Nu, tre år senere, har han sat krusedulle på sin første akademikontrakt.

Hvad betyder det for dig at skrive under på den her kontrakt?

– Det betyder rigtig meget for mig. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg har kæmpet hårdt for det og haft det som et mål i mange år. Derfor er jeg naturligvis både glad og stolt over at skriver under på min første kontrakt, fortæller Simon Stampe Larsen.

Hvad ønsker du at forbedre i dit spil i løbet af de næste år?

– Jeg vil gerne forbedre mine spidskompetencer på bolden mest muligt. Derudover ønsker jeg at arbejde med masser af højintense situationer til både træning og kamp.

Har du nogle drømme/ambitioner længere ude i fremtiden?

– Drømmen er først og fremmest at spille mig på Superliga-holdet her i FC Midtjylland og måske en gang komme til udlandet og spille på de store stadions. Det er nok den helt store drøm.

Hvilken professionel fodboldspiller lader du dig inspirere af – og hvorfor?

– Her vil jeg pege på en type som Mathias Jensen fra Brentford. Han er en teknisk dygtig spiller med et godt blik og forståelse for spillet. Samtidig har han to gode fødder til at slå skarpe afleveringer og sparke på mål. Det er de samme spidskompetencer, jeg har som spiller, så derfor er han en inspiration.

Akademichef Flemming Broe siger følgende om Simon Stampe Larsen:

– Simon er en udviklingsparat, talentfuld spiller med et godt blik for sine holdkammerater. Han udviser en intelligens på banen, som vi vurderer har et stort potentiale, og vi ser nu frem til at få udviklet den intelligens yderligere, så kan han sætte endnu mere tempo på sit spil både med og uden bold.

– Vi glæder os til at bygge videre på hans potentiale. Samtidig skal både vi og han have tålmodighed, fordi han fortsat er meget ung og en af de yngste på U17 Liga-holdet, siger Flemming Broe.

Fra FC Midtjyllands side skal der lyde et stort tillykke med kontrakten, Simon.