Førsteholdet

Lokalt forsvarstalent underskriver ny femårig aftale

Den 19-årige forsvarsspiller, Victor Bak, som i efteråret var udlejet til Hobro IK, underskriver en ny femårig aftale med FC Midtjylland.

23/01/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

I weekenden spillede han de sidste 30 minutter af førsteholdets træningskamp mod FC St. Pauli efter at være kommet tilbage fra et halvt års udleje hos 1. divisionsklubben Hobro IK.

Nu underskriver 19-årige Victor Bak en ny femårig aftale med FC Midtjylland, således at parterne har papir på hinanden til udgangen af 2027.

Aftalen vækker stor glæde hos forsvarstalentet, der fik sin officielle debut den 22. maj 2022 i en 3F Superligakamp mod Randers FC.

– Det er noget, jeg har kæmpet for i rigtig lang tid. Jeg har været udlejet til Hobro og på den måde forsøgt at kæmpe mig tættere på førsteholdet. Det er noget, jeg er stået op for stort set hver dag, og der lægger en masse hårdt arbejde bag, siger Victor Bak og fortsætter:

– Nu handler det om at komme tættere på førsteholdet, hvor der er en masse sindssygt dygtige spillere og hård konkurrence.

Victor Bak kom til FCM fra samarbejdsklubben IF Nordthy som U13-spiller, og de mange år i det midtjyske gør kontraktunderskrivelsen ekstra betydningsfuld.

– Jeg har været i klubben i lang tid, og jeg er sindssygt stolt og glad for at stå, hvor jeg gør i dag. Nu fortsætter det hårde arbejde, så jeg kan opnå endnu flere af mine målsætninger i fremtiden.

Indeholder FCM-DNA

Victor Bak nåede 11 kampe for Hobro IK i efteråret, hvor han hurtigt tilkæmpede sig en fast plads på det nordjyske 1. divisionsmandskab.

Assisterende sportschef i FCM, Kristian Bach Bak, er glad for at se den udvikling, den venstrebenede forsvarsspiller har gennemgået det seneste halve år.

– Victor har taget hele vejen op gennem systemet, og nu står han klar til den næste kontrakt og chancen for at bryde ind på førsteholdet. Det er en rigtig god historie om en ung dreng, der har imponeret på akademiet, sidenhen er kommet ud på et lejeophold og nu hjem igen på vores eget førstehold, siger Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Han gik fra start ind og tilkæmpede sig en plads i Hobro. Han kom med en stor fysisk pakke og tog ansvar på et hold, der spillede en masse vigtige kampe i en tæt række. Det sidste halve år har helt sikkert givet ham noget både på og udenfor banen.

Kristian Bach Bak er heller ikke i tvivl om, at Victor Bak besidder nogle egenskaber, der kan blive værdifulde for FCM i fremtiden.

– Vi har at gøre med en spiller, som kommer med noget power, fysik og lederegenskaber. Han har det, der skal til, og nu handler det om at lægge på i den offensive del. I så fald vil vi stå med en fuldstændig unik FCM DNA-udtryksspiller, der har potentiale til at blive en publikumsfavorit på MCH Arena.