Førsteholdet

Lokalt målmandstalent forlænger med FCM og udlejes

Valdemar Birksø har forlænget kontrakten til 2027. Den 21-årige målmand tørner i den kommende sæson ud for FC Fredericia, som han skifter til på en étårig lejeaftale.

21/06/22
Jens Risom
Foto: Nicolai Berthelsen

Endnu en lokal spiller har sat sin signatur på en lang kontrakt i FC Midtjylland. Der er tale om Valdemar Birksø, der stammer fra Brande og fik sin fodboldopdragelse i samarbejdsklubben Brande IF.

Han begyndte i FCM som U13-spiller og har vogtet målet som akademispiller på U17 og U19. Nu har den 21-årige keeper skrevet under på en 5-årig kontraktforlængelse efter en sæson, hvor han har været præget af en slem skulderskade.

– Det er altid glædeligt, når en ung spiller fra lokalområdet, der har været gennem hele vores talentsystem, bliver belønnet med en 5-årig kontrakt. Valdemar har arbejdet stenhårdt gennem sit skadesforløb og er kommet stærkt tilbage, og nu glæder vi os til at se hans udvikling tage fart, siger sportschef Svend Graversen.

Den nye kontrakt bringer også smil på læben hos Valdemar Birksø.

– Jeg er super glad for at have skrevet under på en ny kontrakt. Det er et dejligt skulderklap fra klubbens side, og det betyder meget, at de tror på mig. Jeg er kommet på MCH Arena, siden jeg var helt lille, og jeg har været i klubben i mange år, så det er en god følelse, at jeg begynder at nærme mig selv at skulle spille der, fortæller Valdemar Birksø.

Nu står den kommende sæson på seniorerfaring i FC Fredericia, som Birksø skifter til på en lejeaftale.

– Jeg vil gerne ud at spille nogle kampe for at få noget seniorerfaring som målmand, så jeg glæder mig til at komme i gang i Fredericia og bevise mig dernede. Jeg har fået et godt indtryk af deres setup, så jeg er sikker på, at det bliver godt for min udvikling, lyder det fra keeperen.

Som skudt ud af en kanon

Den forgangne sæson har primært bestået af genoptræning, efter målmanden blev ramt af en skulderskade sidste år i juni. Ni måneder senere gjorde Valdemar Birksø comeback i en træningskamp, og det var i en bedre og stærkere udgave.

– Sæsonen startede jo helt forfærdeligt, men jeg har fået det bedste ud af det. Hele efteråret gik med genoptræning i styrkelokalet, inden jeg stille og roligt begyndte at kunne træne på banen i løbet af foråret, siger Birksø og fortsætter:

– Jeg har haft mulighed for at lægge en masse på rent fysisk. Det kan jeg virkeligt mærke nu i målmandsspillet, hvor jeg føler mig stærkere og har en bedre balance. Det har været dejligt at kunne træne fuldt med i de sidste par måneder, og jeg glæder mig til at spille flere kampe.

Målmandstræner Lasse Heinze har også bemærket den unge keepers fysiske udvikling.

– Valdemar har udviklet sig eksplosivt, mens han har været skadet. Han er blevet mere moden, og på træningsbanen har han været som skudt ud af en kanon, siden han kom tilbage i april. Han har en helt anden fysisk fremtoning nu, og man kan virkeligt se, at han ikke har ligget på den lade side i styrkelokalet. Det er en fornøjelse at se, fortæller Lasse Heinze.

– Valdemar har gjort det virkeligt godt til træningerne i de sidste måneder. Man lægger meget mærke til ham, og det er fuldt fortjent, at han har fået en kontraktforlængelse. Nu skal han fortsætte sin udvikling i Fredericia, hvor han får mulighed for at få en masse seniorerfaring. Vi glæder os til at følge ham nøje, tilføjer Lasse Heinze.

Valdemar Birksøs nye kontrakt løber frem til den 30. juni 2027, mens lejeaftalen i FC Fredericia går til den 30. juni 2023.