Førsteholdet

Lokalt stortalent forlænger og returnerer

Frederik Heiselberg, som i efteråret har været udlejet til FC Fredericia, skriver under på en ny femårig aftale. Han vender samtidig retur til FC Midtjylland, hvor han bliver en del af førsteholdstruppen frem mod forårssæsonen.

04/01/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Kramer

For halvandet år siden skrev Frederik Heiselberg under på en kontraktforlængelse. Dengang var den talentfulde angriber netop vendt tilbage fra en alvorlig skade.

Den 19-årige angriber har sidenhen bygget på og efter et halvt år i FC Fredericia, hvor det blev til seks mål i 18 kampe, vender han nu retur til FCM – med en kontraktforlængelse til udgangen af 2027 i rygsækken.

– Det her er en tillidserklæring fra begge sider. Vi tror i den grad på Frederik, og samtidig er det udtryk for, at han tror på os som klub. Nu skal han give den en skalle, så han kommer ind på førsteholdet, siger assisterende sportschef Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Vi har set alle hans kampe i Fredericia, og alt i alt er han vokset både på og uden for banen. Vi har hele tiden haft tæt kontakt omkring de ting, han har skulle arbejde på. Han har haft en miljøforandring, der har givet endnu mere sult, og det har været sundt for ham at komme væk fra de trygge rammer.

Frederik Heiselberg besidder allerede mange kvaliteter, og Kristian Bach Bak ser frem til at følge hans udvikling.

– Han er en ærgerrig angriber, som lever og ånder for at score mål. Frederik er en skræddersyet 9’er, der elsker at være inde i feltet. Det er sjældent, at vi har haft de her helt unge spillere, som er fulddyrkede angribere.

Drømmen om at slå igennem i FCM

Frederik Heiselberg spillede i samarbejdsklubberne Strellev Lyne GU og Tarm IF, inden han blev en del af Herning Elite og senere optaget på akademiet. Den lokale forankring gør det til en stor drøm for Frederik Heiselberg at slå igennem i FCM, og han går nu fuldt og fast efter at opfylde den målsætning.

– Jeg kan mærke, at Midtjylland tror på mig. Samtidig er der ikke noget, jeg hellere vil end at spille her. For mig er det den helt rigtige plan, og jeg føler mig klar til at tage kampen op om en plads i klubben, siger Frederik Heiselberg og fortsætter:

– Det har hele tiden været drømmen at slå igennem på Midtjyllands førstehold, og det brænder jeg fortsat for. Nu handler det om hårdt arbejde, så jeg kan sikre mig en plads på holdet.

Den målfarlige angriber sætter samtidig ord på erfaringerne, han har gjort sig i landets næstbedste række i løbet af efteråret.

– U19 Ligaen er en anden måde at spille fodbold på end 1. division, som er præget af flere hårde dueller. Jeg har udviklet min evne til at gå ind i dueller og være klar fysisk. Selvom resultaterne ikke gik vores vej i Fredericia, har det været et utroligt lærerigt ophold. Jeg har lært, at det ikke altid er nemt, og at det handler om at være hundrede procent klar i samtlige minutter, siger Frederik Heiselberg.

Frederik Heiselberg har endnu sin førsteholdsdebut i FCM til gode. Han har spillet 30 U19 Ligakampe med 22 mål og syv assists til følge.