Førsteholdet

Lössl før Silkeborg: Fansene er der i medgang og modgang

Efter en hektisk uge ser Jonas Lössl frem mod søndagens udekamp i Silkeborg, hvor der forventes mere end 1000 fremmødte på udebanetribunen.

17/03/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Jonas Lössl har prøvet lidt af hvert i sin karriere. Den rutinerede målmand har spillet fast i både den franske Ligue 1, den tyske Bundesliga og den engelske Premier League. Men erfaringerne har også budt på opsagte cheftrænere.

Tirsdag var Albert Capellas’ sidste dag i spidsen for FC Midtjylland, og Niels Lodberg har midlertidigt overtaget rollen som cheftræner. Jonas Lössl sætter ord på situationen nedenfor:

– Der er en god stemning i truppen, og Lodberg har gjort det rigtig godt. Men selvfølgelig er det aldrig rart, når klubben er nødt til at sige farvel til personer, man har været sammen med næsten hver dag. Mit forhold til Albert var godt, men klubben valgte at tage en konsekvens, og den vil jeg altid bakke op om, fortæller Jonas Lössl.

Den tidligere akademispiller forsøger som en af de ledende skikkelser i omklædningsrummet at gå forrest i en periode, hvor det blæser mere end vanligt.

– Jeg prøver at være en så god ‘soldat’ som muligt. Jeg er rutineret og har prøvet mange ting. Det klare budskab fra Lodberg har været, at man lige nu skal give mere til fællesskabet, end man skal tage. Det støtter jeg op om og forsøger at leve hundrede procent op til, siger Jonas Lössl.

Over 1000 udebanefans i Silkeborg

Søndag venter der 90 minutters fodbold i Søhøjlandet, som afgør, hvorvidt FC Midtjylland tager del i mesterskabs- eller kvalifikationsspillet. Her forventes fremmøde fra mere end 1000 udefans.

– Det er definitionen på rigtige fans og på godt fansskab; at man er der i både de hårde og gode tider. Jeg føler mig priviligeret over at spille i en klub, hvor fansene er der i medgang og modgang. Jeg forstår godt, at det kan være svært at bakke op lige nu, men det er vigtigere end nogensinde, siger Jonas Lössl og fortsætter:

– Selvom det ikke altid skinner igennem, så betyder det her spil tæt på alt for os. Det er dejligt, at fansene igen vil være med os på søndag i Silkeborg, hvor vi vil gøre alt for en sejr.

Der er kampstart kl. 15.00 i Silkeborg, når dommer Sandi Putros fløjter op på JYSK Park.

Se billetinfo til SIF v FCM