Førsteholdet

Lössl om milepæl, holdfølelse og AaB-dyst

Jonas Lössl sætter ord på sit 200-kampsjubilæum og ser samtidig frem mod weekendens opgør på Aalborg Portland Park.

19/05/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Sidste søndag kunne Jonas Lössl fejre 200-kampsjubilæum i FC Midtjylland-buret, da den tidligere akademispiller sammen med sine holdkammerater slog AC Horsens 3-1 på eget græs.

Den 34-årige målmand havde selv en vigtig hånd med i de tre point, da han leverede en spektakulær redning i minutterne efter, at Thomas Thomasbergs tropper havde bragt sig foran 2-1.

– Jeg nyder hver gang, jeg trækker i Midtjylland-trøjen. Jeg nyder at være en del af den her klub, og jeg nyder at have været det i så mange år. Den rolle, jeg har fået, er god, og jeg har en følelse af, at jeg har masser at bidrage med til holdet, fortæller Jonas Lössl, da han bliver spurgt ind til milepælen.

Spændende opgave venter

Præcis en uge efter sejren over AC Horsens venter endnu et opgør mod en 3F Superligamodstander, som kæmper med næb og kløer for at sikre overlevelse i landets bedste fodboldrække.

Denne gang er der tale om AaB – et hold FCM endnu ikke har formået at slå i indeværende sæson.

Ikke desto mindre har nordjyderne kun vundet ét af de seneste 13 indbyrdes opgør på Aalborg Portland Park, mens de resterende er endt med fire gange uafgjort og otte midtjyske sejre.

– Det er en spændende opgave. Der er ikke nogen tvivl om, at AaB er et godt hold. Det har de især vist på det seneste, hvor de har fundet hinanden igen, og det kommer nu til udtryk, at de har så dygtige spillere, siger Jonas Lössl om søndagens modstander og fortsætter:

– Vi har spillet to svære kampe mod AaB fornyligt, hvor vi ikke har fået fuld plade, så det kommer til at kræve en stor indsats.

Udviklingen under Thomasberg

Siden cheftræner Thomas Thomasberg blev ansat i FCM, har holdet vundet fem af i alt syv kampe i Kvalifikationsspillet. Jonas Lössl er ikke i tvivl om, hvad en af årsagerne til den opadgående formkurve bunder i:

– Der er helt sikkert noget taktisk, men der er også en tro på tingene og et sammenhold, jeg tydeligt kan se nede fra målet af. Folk hjælper hinanden endnu mere, og der er en holdfølelse, som er rigtig god.

Søndag vil fokus igen være hundrede procent på FCM’s egen skæbne. I øjeblikket lyder stillingen på fire point ned til de nærmeste forfølgere fra OB i jagten på den playoffgivende syvendeplads, og midtjydernes sikre sidste skanse har ambitioner om, at den margin ikke må formindskes.

– For mig er det en kamp ligesom alle andre, vi skal ud at vinde. Vi har vores eget mål, og det er nu, det spidser til, siger Jonas Lössl.

Tag med Black Wolves til Aalborg for kun 50 kroner