Akademiet

Lovende U19-landsholdsspiller forlænger med fem år

Den talentfulde forsvarsspiller Mikkel Fischer har sat sin signatur på en ny femårig aftale med FC Midtjylland. Nu skal U19-landsholdsspilleren fortsætte sin rivende udvikling.

13/01/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Kramer

18-årige Mikkel Fischer kom til FCM fra FC Skanderborg som U14-spiller, og han har sidenhen arbejdet sin vej op gennem klubbens akademi. I dag er han en vigtig profil på det succesfulde U19-hold, som overvintrer på førstepladsen i landets bedste ungdomsrække.

De imponerende præstationer på det midtjyske U19-hold har nu resulteret i en femårig kontraktforlængelse, således at Mikkel Fischer er at finde i FCM frem til udgangen af 2027.

– Den her kontrakt betyder meget, fordi jeg har været her så længe. Da jeg første gang kom til Midtjylland, var min ambition at arbejde mig hele vejen op gennem akademiet, og det er lykkedes mig nu, siger Mikkel Fischer og fortsætter:

– Mit næste mål er at blive en del af førsteholdet og komme til at spille der. Nu skal jeg forbedre mit duel- og hovedspil for at kunne komme endnu tættere på førsteholdet.

Mikkel Fischer står noteret for seks kampe på U19-landsholdet, hvor den dygtige stopper har vundet samtlige opgør. Han kan se tilbage på et stærkt efterår med flotte præstationer i både landsholds- og FCM-trøjen.

– Vi har et godt sammenhold på U19, og vi fik en rigtig flot start på sæsonen, som vi har formået at holde ved gennem hele efteråret. Alle træner koncentreret og går fokuserede ind til hver eneste kamp, og det gør, at vi ligger øverst i tabellen, lyder det fra Mikkel Fischer.

En unik forsvarsspiller

Assisterende sportschef Kristian Bach Bak er ikke i tvivl om den 18-årige landsholdsspillers evner. Den nu tidligere FCM-anfører beskriver Mikkel Fischer som unik af sin slags.

– Mikkel er et af vores lovende talenter, som er inde omkring U19-landsholdet, ligesom han er en bærende kraft på vores stærke U19-hold, siger Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Hans helt store force er at sætte spillet med sin gode fodboldhjerne og veludviklede teknik. Hvis han samtidig kan lægge på i forhold til sit duelspil og forudseenhed i den defensive del, har han nogle spidskompetencer, der gør ham sindssygt interessant. Han er unik på mange områder sammenlignet med andre spillere på samme position, fordi han er så god på bolden.

Nu handler det for Mikkel Fischer om at bygge videre på sin udvikling, så han kan tage det næste skridt, fortæller Kristian Bach Bak:

– Vi skal sammen på en rejse nu, hvor det handler om at udvikle og fuldende Mikkels potentiale. Vi ser frem til at følge ham tage det næste skridt, ligesom han skal fortsætte sin dominans på U19-holdet.

Fra FC Midtjyllands side skal der lyde et stort tillykke med kontraktforlængelsen til Mikkel Fischer.