Akademiet

Målmand med stort potentiale skifter EfB ud med det midtjyske akademi

Den 15-årige keeper, Jonas Holmgaard, skifter til FC Midtjylland fra Esbjerg fB. Aftalen glæder både hovedpersonen selv og hans nye klub.

22/02/24
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Flere dygtige målmænd er kommet gennem FC Midtjyllands rækker i tidens løb, hvoriblandt de to tidligere akademispillere, Jonas Lössl og Elias Olafsson, over den seneste årrække har foldet sig ud på klubbens førstehold.

Nu skifter en ny, talentfuld keeper til det midtjyske akademi, idet 15-årige Jonas Holmgaard kommer til klubben fra Esbjerg fB.

Hvad betyder det for dig at skrive under på den her kontrakt?

– Det er selvfølgelig rigtig stort at kunne skrive under på min første aftale med FCM. Det er noget, der vækker en kæmpe stolthed i mig, fortæller Jonas Holmgaard.

Hvad ønsker du at forbedre i dit spil i løbet af de næste år?

– Jeg vil gerne blive bedre i mit redningsspil. Derudover arbejder jeg hårdt på at blive bedre teknisk, så jeg kan tage endnu større del i opbygningsspillet. Det skal især ske ved, at jeg forbedrer med mit venstreben.

Har du nogle drømme/ambitioner længere ude i fremtiden?

– En af mine drømme er en dag at få en plads på førsteholdet og blive en vigtig spiller der. På sigt vil det være stort at gøre sig fortjent til et udlandsskifte.

Hvilken professionel fodboldspiller lader du dig inspirere af – og hvorfor?

– Jeg ser meget op til Thibaut Courtois fra Real Madrid, da han er en målmand, som er rigtig dygtig i redningsspillet. Samtidig er han ‘allround’ og kan meget af det hele, siger Jonas Holmgaard.

Akademichef Flemming Broe og målmandstræner Lasse Heinze siger følgende:

– Der er ingen tvivl om, at vi har med et stort målmandstalent at gøre. Han har hele pakken i forhold til at have det, der skal til, for at blive en del af Midtjylland. Han har en god personlighed og en stærk vindermentalitet, siger Flemming Broe, der bliver suppleret af målmandstræner Lasse Heinze:

– Jonas har en rigtig god størrelse, men udover at have den fysiske pakke er han faktisk allround dygtig. Han er intelligent og dygtig med fødderne, og så udstråler han en modenhed og dirigerer med sit forsvar. Det er ikke noget, man ser så tit i den alder, så det gør ham interessant. Personligt er jeg virkelig glad for, at han har valgt at skifte hertil, siger Lasse Heinze.

Der skal lyde et varmt velkommen til FC Midtjylland, Jonas.