Billetinfo
Se info om billetsalg til forårets første hjemmekampe

Førsteholdet

Målmandstalent forlænger og rykkes permanent op

Den 18-årige nigerianske målmand, Mark Ugboh, har skrevet under på en femårig kontraktforlængelse. Han rykkes samtidig permanent op i førsteholdstruppen.

02/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I januar hentede FCM den unge målmand, Mark Ugboh, i samarbejdsklubben FC Ebedei. Sidenhen har Ugboh gjort sig gældende på U19-holdet, ligesom han jævnligt har trænet med førsteholdet og siddet på bænken i Champions League-kvalifikationsopgørene mod AEK Larnaca og SL Benfica.

Nu har klubben set nok til at udstyre den nigerianske målmand med en femårig kontraktforlængelse. Samtidig rykkes han op i førsteholdstruppen på permanent basis.

– Mark er nu klar til at tage det næste skridt i sin udvikling og blive en permanent del af førsteholdet. Mark fuldender vores målmandsteam, således at vi med Elias Olafsson, Jonas Lössl og ham har en god kombination af talent og erfaring, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Han er et spændende talent med en række gode facetter i sit spil. Samtidig er vi glade for at kunne implementere den første målmand fra FC Ebedei på FCM’s førstehold. Vi glæder os til at følge hans udvikling de næste år, hvor han vil blive matchet på et endnu højere niveau til hverdag.

Mark Ugboh udtrykker ligeledes stor glæde over kontraktforlængelsen, og han ser nu frem til at tage næste skridt i sin udvikling.

– Det er virkelig et stort privilegie at træne med førsteholdet. Da jeg kom hertil, havde jeg ikke troet, at det ville gå så stærkt, og jeg er virkelig glad for de forbedringer, jeg har gjort mig. Samtidig er jeg utroligt stolt over at have skrevet under på en ny kontrakt, siger Mark Ugboh og fortsætter:

– Jeg er en del af et målmandsteam med to utroligt stærke målmænd, og jeg kan lære meget fra dem. Under træningerne gør de det godt, og jeg prøver at kopiere dem. Jeg er sikker på, at jeg bliver endnu bedre af at træne sammen med dem.

Et naturligt målmandstalent

Målmandstræner Lasse Heinze ser et stort lys i Mark Ugboh, og det er nu FCM’s opgave at tage ham det næste skridt.

– Mark har udviklet sig rigtig meget det sidste halve år. Der er fortsat lang vej at gå, men da han kom herop, havde han aldrig fået målmandstræning før. Alle de ting, han besad, var alt sammen noget, han selv havde lært. Nogle af de ting er ikke noget, man bare lige lærer. Vi har det seneste år fokuseret særligt på hans tekniske niveau, og det har han virkelig taget til sig, og han flytter sig hele tiden.

– Vi tror på ham, ligesom vi tror på alle vores andre målmænd fra akademiet. Nu skal vi have videreudviklet Mark, så han forhåbentligt en dag kommer til at spille kampe inde på MCH Arena. Han er en rolig målmand, der trods sin unge alder ligner en, som har stået inde i målet hele sit liv. Han er en offensivt tænkende målmand, og han har mange af de basisting, vi ønsker at se fra vores keepere.

Det 18-årige målmandstalent har spillet syv kampe for U19-holdet, hvor han har holdt clean sheet i fem af opgørene. Seks af kampene er blevet vundet, mens kun én er tabt.