Akademiet

Målmandstalent skriver med FC Midtjylland

Den 16-årige keeper Christian Rust har skrevet under på en 3-årig aftale med FCM. Det er han begejstret for, og den nye keeper glæder sig til at komme i gang.

30/07/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Gennem tiden har FC Midtjyllands akademi udviklet en masse dygtige spillere, som senere har slået igennem både i 3F Superliga og i udlandet.

Et godt eksempel er nuværende førstemålmand Jonas Lössl, som var en del af den allerførste årgang på akademiet tilbage i 2004.

Nu er et nyt målmandstalent på plads på akademiet i Ikast, og det er 16-årige Christian Rust, som kommer til FC Midtjylland efter et par år i Brøndbys ungdomsafdeling.

Det glæder akademichef Flemming Broe sig over.

– Vi er rigtigt glade for at have fået en aftale på plads med Christian, som er en dygtig ung målmand, og han passer godt ind i vores talentmiljø. Han har en god tilgang til at lære, og han har en stor vindermentalitet, fortæller Flemming Broe, som fortsætter:

– Han skal indgå i det samlede målmandssetup på akademiet, hvor det selvfølgelig handler om at udvikle sig hele tiden. Det glæder vi os til at komme i gang med.

Det suppleres af målmandstræner Lasse Heinze, der også glæder sig til samarbejdet med den unge målmand.

– Christian passer rigtigt godt til vores filosofi i FC Midtjylland. Han har et stort potentiale, men er også langt fra at være færdig som målmand. Nu gælder det om at udvikle det potentiale i fællesskab med Christian, og det er en rigtig spændende opgave, siger Lasse Heinze.

Christian Rust træder ind på FC Midtjyllands U17-mandskab, som i sidste sæson blev pokalmestre og endte på andenpladsen i ligaen.

– God følelse at skrive under

Christian Rust stammer fra Hareskov på Sjælland og har spillet i Brøndby siden U13. Han er begejstret for at komme til FC Midtjylland, hvor han kommer ind som andetårs U17-spiller.

– Det var en god følelse at skrive under på kontrakten med Midtjylland. Jeg er rigtigt glad for, at jeg skal være en del af et af de bedste hold i Danmark, smiler den 16-årige målmand, som samtidigt fortæller, hvad han er for en keeper:

– Jeg er en offensiv målmand, som gerne vil være med i spillet – nærmest som en ekstra midterforsvarer – og stå højt på banen. Jeg kommer med en god attitude og vil vinde hver kamp.

Akademiets hold har været i gang med opstarten i lidt over en uge, hvor der arbejdes hen mod U17 Ligaens åbningskamp den 14. august.

– Det har været super fedt at komme i gang med træningen. Jeg ser frem til sæsonstarten, hvor jeg forhåbentligt kan spille en masse kampe, lyder det fra Christian Rust.

Keeperen kommer til FC Midtjylland med store ambitioner, men er samtidigt klar over, at succes ikke kommer af sig selv.

– Først og fremmest er det mit mål at slå igennem i 3F Superliga med Midtjylland. I fremtiden er den helt store drøm at komme til England og spille Premier League, men lige nu har jeg fokus på at arbejde hårdt og udvikle mig som målmand, slutter Christian Rust.

Kontrakten løber indtil den 30. juni 2024.

Velkommen til FC Midtjylland, Christian.