Målrig uafgjort mod OB i VAR-test

Opstartens sidste træningskamp blev i dag spillet i Slagelse, hvor det nye VAR-system blev testet. Et ungt midtjysk mandskab spillede 2-2 mod OB, hvor Frederik Heiselberg og Frederik Christensen stod bag FC Midtjyllands scoringer.

07/09/20
Jens Risom

Mandag aften spillede FC Midtjylland den sidste træningskamp i sæsonen. Divisionsforeningen havde arrangeret kampen, som fungerede som en af de sidste tests af det nye VAR-system i Superligaen. Med kun fire dage til starten på netop Superligaen var FC Midtjyllands trup præget af mange akademispillere.

Det samme gjorde sig gældende for dagens modstander OB. Det var dog ikke til at se, at gennemsnitsalderen på de 22 spillere på banen var til den unge side. Kampen var i flere perioder præget af intensitet og fint tempo på spillet.

Aftensolen skinnede skarpt på Harboe Arena i Slagelse, da opgøret blev fløjtet i gang kl. 19.00. Man blev fristet til at tænke tilbage på sidste gang, at FC Midtjylland spille på denne bane. Det var ligeledes en aftenkamp, men med langt mere på spil. Klubbens første mesterskab blev nemlig afgjort matematisk mod FC Vestsjælland tilbage i 2015.

Fem år senere gjaldt det altså så en træningskamp mod OB i Slagelse. Det var den fjerde kamp på banen i løbet af denne mandag, og de blev alle brugt som generalprøve til VAR. Kampene havde alle til opgave at teste det nye videosystem, som Superligaen tager i brug i den nye sæson.

FCM indledte opgøret stærkt og havde flere tilløb til chancer og et par enkelte afslutninger indenfor de første ti minutter. OB fik dog kampens første åbne chance efter et kvarters spil, men muligheden blev clearet til hjørnespark.

OB kom herefter bedre med, uden dog at teste FCM-keeper Oliver Ottesen for alvor.

Fra den midtjyske bænk kunne man høre træner Rene Andersen råbe ”Vi skal være bedre på bolden” godt midtvejs i første halvleg. Det var meget sigende for spillet i denne periode.

Tilråbet havde måske en effekt i og med, FC Midtjylland efterhånden fik bygget flere fine angreb op og netop blev bedre på bolden. Især over kanterne, hvor de to backs kom flyvende, var der muligheder. Mest nærgående var Frederik Heiselberg kort før pausen, da han bankede bolden på overliggeren.

Dermed var stillingen 0-0 ved pausen, efter en god start og en god slutning på halvlegen rent spillemæssigt for FCM.

Ved 2. halvlegs begyndelse havde mørket afløst solen, men kampbilledet var det samme, hvor FC Midtjylland kom godt i gang. I det 50. minut blev der åbnet for målscoringen. Frederik Heiselberg, som kommer fra samarbejdsklubben Tarm IF, sendte bolden i netmaskerne efter et par finurlige træk inde i feltet.

Efter 62 minutter fik OB dog udlignet ved Sander Svendsen i en uheldig situation, hvor Oliver Ottesen spillede bolden i fødderne på OB-angriberen, der let kunne lægge bolden i et tomt mål.

Godt et kvarter senere blev det også 2-1 til OB, da Oliver Roche nettede efter et fint kontraangreb.

I det 89. minut udlignede Frederik Christensen til 2-2. En velplaceret afslutning i det lange hjørne var uden chance for OB-keeperen. 2-2 blev også slutresultatet i en kamp, hvor holdene skiftedes til at have initiativet. Der var dog flest gode perioder til FCM, og med lidt mere skarphed i begge ender var en sejr også realistisk.

Alt i alt var det en fin træningskamp, hvor flere unge FCM’ere viste sig fint frem. Blandt andet noterede dagens anfører Victor Torp sig for oplæg til begge midtjyske scoringer.

VAR-systemet kom ikke for alvor på prøve i kampen, men det var en god testkamp for begge hold, der nu kan se frem til Superligastarten i den kommende weekend.

Aftenens opgør var nemlig den sidste testkamp for FC Midtjyllands vedkommende forud for Superligaens begyndelse. FCM indleder jagten på at genvinde mesterskabet på fredag kl. 19.00 mod SønderjyskE i Haderslev.

FC Midtjylland – OB 2-2 (0-0)

’50 1-0 Frederik Heiselberg
’62 1-1 Sander Svendsen
’79 1-2 Oliver Roche
’89 2-2 Frederik Christensen