Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Førsteholdet

Mads Bech Sørensen er landet: Jeg har tårnhøje ambitioner

Den 24-årige forsvarsspiller, Mads Bech Sørensen, skifter til FC Midtjylland på en fireårig aftale. Han kommer til fra Premier League-klubben, Brentford F.C.

01/09/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Mads Bech Sørensen vender tilbage til dansk fodbold. Den 24-årige forsvarsklippe skiftede som teenager til engelsk fodbold i 2017, og efter mere end 70 kampe for Brentford F.C. og senest et lejeophold i hollandske FC Groningen skal han nu tørne ud for FC Midtjylland.

Den 193 centimeter høje midterforsvarer skriver under på en fireårig aftale og overtager trøjenummer 22.

Hvorfor Mads Bech Sørensen?

– Vi har fulgt Mads over en længere periode, og han er en spiller, vi kender rigtig godt qua hans tid i Brentford. Han besidder en stærk mentalitet og har erfaring fra både en oprykning i Championship samt kampe i Premier League og Æresdivisionen, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Samtidig bidrager han på standardsituationer, hvilket er noget, vi har været meget opmærksomme på i det her vindue. Han er stærk i hovedspillet og ekstremt dygtig på de lange indkast. Vi er overbevist om, at han kommer til at gå forrest på stadion og få tilskuerne med sig.

Hvorfor FC Midtjylland?

– Midtjylland er en stor klub i Danmark. De har et spændende hold, og jeg kan se mig passe ind i det her projekt. Samtidig har jeg tårnhøje ambitioner, og jeg har set, at klubben kan udvikle spillere og sende dem til udlandet, siger Mads Bech Sørensen og fortsætter:

– På det individuelle plan vil jeg ud at spille kontinuerligt. Som kollektiv skal vi sigte efter at spille med i toppen, og hver eneste gang vi går på banen, skal vi gå efter sejren.

En modnet spiller

– Jeg var 18 år, da jeg tog afsted til udlandet. Det er en moden Mads Bech, som kommer hjem. Jeg har fået nogle hår på brystet, og jeg har været med i både op- og nedture.

– Jeg har lært meget om, hvor hård og kynisk fodboldverden kan være, og jeg kommer hjem med en masse ærgerrighed og sult efter at vise, hvad jeg kan.

Gensyn med Superligaen

– Det bliver sjovt at spille i dansk fodbold igen. Så mange kampe blev det ikke til dengang, og jeg var også helt ung. Jeg glæder jeg mig til at se, hvad Superligaen har at byde på, og jeg er klar til at arbejde stenhårdt.

– Mit førstehåndsindtryk af Midtjylland har været rigtig godt. Klubben har fået et fedt anlæg, og selvom jeg har været i Premier League, må jeg sige, at det her er af allerhøjeste standard. Der er ikke noget at klage over.

På og udenfor banen

– På banen vil jeg være en leder. Jeg vil gå forrest og tage ansvar, og jeg vil vise, at jeg er en fighter.

– Udenfor banen er jeg en helt almindelig fyr, som kan lide at bruge tid sammen med min familie og mine venner. Jeg er stille og rolig, og der er ikke så meget palaver. Jeg er en bundsolid, jysk, ung gut.