Førsteholdet

Mads Døhr Thychosen solgt til AIK

Den 25-årige højreback er blevet solgt til svensk fodbold, hvor han fortsætter karrieren i hovedstadsklubben AIK Fotboll.

30/06/23
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

Efter 89 kampe med fem mål og fem oplæg i FC Midtjylland rykker Mads Døhr Thychosen videre i karrieren. Den hårdtarbejdende back er blevet solgt til den svenske hovedstadsklub, AIK Fotboll.

Som ung skiftede Mads Døhr Thychosen fra Vejle til FC Midtjylland, og efter flere sæsoner på akademiet blev han i 2016 indlemmet i førsteholdstruppen. Det er blevet til 156 kampe i 3F Superliga fordelt hos først FCM og dernæst FC Nordsjælland, som Døhr Thychosen repræsenterede i to og et halvt år, inden han vendte retur til det midtjyske i januar 2022.

– Mads er en dygtig og moden fodboldspiller. Han er en hårdtarbejdende vindertype, som vi har haft stor glæde af både på og uden for banen. Han har været højt værdsat i hele klubben, lyder det fra sportschef Svend Graversen.

– Det har været et ønske fra Mads at prøve noget nyt, og vi har fundet en god løsning med AIK. Vi ønsker ham alt det bedste fremover.

– Klubben betyder meget for mig

Den rutinerede 3F Superligaspiller ser tilbage på de to perioder i FC Midtjylland med stor glæde, og selvom det bliver vemodigt at takke af, ser han frem til nye udfordringer i Stockholm.

– Det er ekstremt vemodigt. Klubben og alle menneskerne betyder meget for mig. Derfor er jeg også glad for, at vi fik sluttet godt af i sidste sæson ved at få sendt klubben i Europa. Det var et dejligt punktum for mig at sætte, selvom jeg naturligvis havde ønsket, vi havde spillet med helt i toppen, siger Mads Døhr Thychosen og fortsætter:

– Nu skilles vores veje igen, og ingen ved, hvad der sker i fremtiden.

– Jeg har været sindssygt glad for at være i Midtjylland, og kunne også godt have set mig fortsætte. Men jeg har også lyst til at prøve noget nyt og andet end Superligaen, hvor der nu er kommet en spændende mulighed fra en stor klub i Sverige.

– Selvfølgelig kommer jeg til at følge klubben fremover. Jeg har så mange gode kammerater og bekendtskaber i stab og spillertrup. Når jeg tager hjem til Danmark fremover, bliver det også MCH Arena, jeg vil besøge. Jeg kommer til at følge det hele tæt qua alle de gode venskaber, jeg har overalt i klubben, afslutter den nu tidligere FCM’er.

FC Midtjylland ønsker Mads Døhr Thychosen alt det bedste i AIK.