Akademiet

Mads Sloth er ny ansvarlig fysisk træner på akademiet

Den 31-årige vestjyde, som stammer fra Hjerm, kommer til klubben efter to år i en lignende rolle i norske Molde FK.

16/04/24
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Efter at have fuldført en kandidatgrad i Sports Science på Aarhus Universitet samt arbejdet for Hobro IK, AaB og de seneste to år i Molde FK er Mads Sloth ny ansvarlig fysisk træner på FC Midtjyllands akademi.

Det glæder Performance Director i FCM, Thomas Bay, at man har landet en spændende profil, der tiltræder fra en lignende rolle i en anerkendt norsk klub.

– Mads kommer med fem års erfaring fra fodboldbranchen, særligt inden for ungdomsfodbold. Samtidig kommer han fra en sammenlignelig klub, hvis ungdomshold er vant til at spille Youth League, har mange kampe og rejser indlagt samt – ligesom FCM – er en familieklub med kort afstand fra akademi til førstehold.

– Vi er blevet imponeret af det drive og den passion, Mads har for at udvikle unge mennesker og få dem til at realisere deres potentiale i jagten på at gå hele vejen. Derudover har vi set en ild i øjnene på Mads; vi kan mærke, det betyder noget for ham at komme hertil, siger Thomas Bay.

31-årige Mads Sloth, der selv er kommet på MCH Arena og tilmed Ikast Stadion som dreng, kalder det en stor drøm at skrive under med FCM.

– FC Midtjylland har været et sted, hvor jeg er gået på stadion, siden jeg var en lille knægt, og klubben spillede på Ikast Stadion. Da jeg så, at min klub i min hjemstavn søgte en fysisk træner, tikkede det alle bokse af.

– Den måde, klubben arbejder på, finder jeg utroligt tiltalende; sparring på tværs af akademi og førstehold, en stor fysisk sektor med mange dygtige folk og akademiets status i toppen af skandinavisk fodbold.

– Jeg har en erfaring og en alder, hvor jeg fortsat gerne vil lære mere og udvikle mig yderligere. Jeg ser frem til at kunne læne mig op af nogle sindssygt kompetente folk inden for mit område. Udover at være en hårdtarbejdende type kommer jeg med en stor mængde viden og masser af idéer, jeg håber at kunne bidrage positivt med i det team, jeg træder ind i.

Til sidst takker Mads Sloth sin snart forhenværende klub, Molde, som i sin tid gav ham en unik mulighed og masser af uvurderlig erfaring.

Det fysiske setup på akademiet

Mads Sloths rolle som ansvarlig fysisk træner på akademiet betyder, at han får det øverste ansvar for den fysiske træning på U17- og U19-holdet, herunder træningsmetodik, fysisk udvikling og skadesforebyggelse. Et af fokusområderne er også den fysiske transition fra ungdom til senior i samarbejde med Head of Physical Performance på førsteholdet, Yannick Durand.

Forud for 2024/25-sæsonen har de to interns, Bongani Mathema og Nicolas Panteli, desuden skrevet under på trainee-aftaler. Bongani Mathema fortsætter som fysisk træner for U17-holdet, mens Nicolas Panteli bliver sports scientist på akademiet efter seks måneder i en lignende stilling på førsteholdet.

– Det er måske vores mest ambitiøse setup på akademiet til dato, siger Thomas Bay om den fysiske stab på akademiet, som også indebærer Head of Individual Development, Jeppe Qvist.

Der skal lyde et stort velkommen til Mads Sloth, som starter i sin nye rolle til sommer i forberedelserne af den nye sæson.