Førsteholdet

Mange nyttige svar i Poznan

Cheftræner Bo Henriksen og målscorer Daniel Høegh giver deres reaktion på 3-2-nederlaget i den første træningskamp i Polen.

07/07/21
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

Bo Henriksen

– Vi fik mange nyttige svar i forhold til den måde, vi gerne vil gribe kampene an på. Det gælder særligt defensivt, hvor vi må erkende, at vi havde nogle situationer, hvor vi var udfordret, og det skal vi blive dygtigere til.

– I den anden ende ser jeg masser af kvalitet, men vi mangler lige det sidste i tanke og handling, og så kunne kampen nemt være endt med nogle flere mål. Men det er naturligt nu, hvor vi har trænet hårdt de første dage i Polen, og der er mange nye relationer.

Cheftræneren skiftede to spillere i pausen og yderligere otte efter en times spil ved stillingen 1-1.

– Vi sender mange spiller i aktion i dag – reelt to forskellige hold, og det giver os alle noget læring. Drengene gør deres bedste, men der er noget usikkerhed, og det er vores – og i særdeleshed min – vigtigste opgave at få skabt tryghed i vores relationer og i vores spil. Det skal vi nok nå. Vi har trods alt ni dage til premieren, lyder det med smil og overskud fra Bo Henriksen.

Daniel Høegh

– Vi får gode minutter i benene mod en dygtig modstander, og vi får samtidig arbejdet på relationerne på holdet. Vi skal finde ind i rytmen igen, og det kommer kun ved at spille sammen, så der er bestemt positive elementer at tage med fra kampen.

Daniel Høegh udlignede til 1-1 med en elegant indersideafslutning, kort før han og syv holdkammerater blev skiftet ud.

– I skal forvente flere af den slags scoringer fra mig, det skal I helt sikkert, griner Høegh, inden han trækker en smule i land og uddyber.

– Det kommer efter en standard, og det er en del af det at være forsvarsspiller og en vigtig del af fodboldspillet. Det er altid dejligt at bidrage med mål.

Efter tre dage med træning og nu den første af to kampe overstået gør forsvarsspilleren midtvejsstatus på træningslejren i Polen.

– Vi er rigtig godt tilfredse med udbyttet indtil nu. Det er en kanon træningsbane, og faciliteterne på hotellet er super. Vi har fået ny træner, og han skal lære os at kende, ligesom vi skal lære ham at kende, og det er en træningslejr den optimale mulighed for. Vi bruger en masse tid sammen og kommer tættere på hinanden. Der er højt humør i hele truppen, afslutter Høegh.

Ny test lørdag

Kampen mod Lech Poznan var den anden i opstarten. I den første træningskamp blev Malmø FF besejret 2-1. Den tredje – og sidste – spilles på lørdag, hvor vi møder tjekkiske Sigma Olomouc på anlægget ved Hotel Remes Sport & Spa. Kampen kan ses via YouTube.