Førsteholdet

Marrony er retur med ændret mindset: En frisk start

Marrony er tilbage i FC Midtjylland efter et års lejeophold i brasiliansk fodbold. Den tekniske offensivspiller er vendt retur med stor tro på tingene.

20/07/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Han scorede to mål i generalprøven mod AGF, og viste også glimt af kvalitet i træningskampene mod AaB og FC Fredericia.

Marrony er tilbage i FC Midtjylland efter lejeophold i brasilianske Fluminense, og med sig har han bragt en iver efter at få succes – både på og udenfor banen.

– Jeg har det godt og føler mig selvsikker. Jeg kan mærke tilliden fra alle i klubben, og det gør mig glad. Det er helt sikkert med til at gøre alting nemmere, siger Marrony og fortsætter:

– Det her er en ny, frisk start for mig – en ny mulighed. Jeg vil ikke tænke på fortiden, og hvad der skete der. Jeg fokuserer på nutiden, hvor jeg ønsker at hjælpe holdet med at opfylde vores mål, samtidig med at jeg føler en glæde for det, jeg laver.

Cho Gue-sung trækker i nummer 10

Det er ingen hemmelighed, at Marrony havde svært ved at mestre det engelske sprog, sidst han tørnede ud i det midtjyske. Den 24-årige brasilianer har lært af sine fejl, og derfor er engelskundervisning blevet en fast del af det ugentlige skema.

– Mit sprog går fremad. Jeg kom tilbage med en mentalitet om, at jeg skulle lære engelsk. Jeg startede faktisk allerede med at øve mig og tage timer to måneder inden, jeg skulle tilbage, fordi jeg ved, det er vigtigt for mig. Både nu i Midtjylland, men også længere ude i fremtiden, siger han og uddyber:

– Sidst, jeg var her, havde jeg svært ved at snakke med de fleste af mine holdkammerater. Derfor har jeg indset, at det er vigtigt for mig at lære sproget, så jeg kan skabe et bånd med hele gruppen. Det skal være med til at gøre tingene nemmere for mig her.

Gensyn med MCH Arena

Pre-season er nu forbi, og Marrony kan se tilbage på en produktiv måned på træningsbanen i Ikast.

– Trænerne fortæller mig, at de er glade for at se den her nye Marrony med et andet mindset. Jeg er enig med dem. Jeg er mere fokuseret og er gået ind til det her på en anden måde. Staben fortæller, at de er overraskede over mig, fordi jeg smiler mere, er gladere og en større del af holdet.

Fredag venter sæsonpremieren, når MCH Arena danner ramme om 23/24’s første opgør. Marrony, der hidtil står noteret for 11 kampe i den sort-røde trøje, ser frem til igen at træde ind på hjemmebanen i Herning.

– Vi har haft en god pre-season, hvor hele gruppen har arbejdet hårdt. Jeg glæder mig til at starte med fansene på hjemmebane, og jeg forventer, at vi lægger fra land med en sejr.

Billetinfo til sæsonpremieren

I morgen sparker vi for alvor 23/24-sæsonen i gang, og der venter tre kampe i træk på MCH Arena i 3F Superliga og Conference League. Ønsker du at være med fra start, kan du købe billetter til sæsonpremieren nedenfor.

FC Midtjylland v Hvidovre IF