Akademiet

Mathis Konradsen underskriver ny lang aftale

Den fysisk stærke og hurtige højreback skriver under på en ny femårig aftale, der binder ham til klubben indtil udgangen af 2028.

08/01/24
Christian Rothausen
Foto: William Marinus Vingtoft

18-årige Mathis Konradsen skrev under på sin første akademikontrakt med FC Midtjylland i januar 2021. Præcis tre år senere skriver han nu under på en femårig forlængelse, der strækker sig ind i højrebackens seniorkarriere.

Den hurtigeløbende højreback, der har en fortid i Jelling fS, Middelfart Boldklub og samarbejdsklubben Brande IF, beskriver kontraktunderskrivelsen som et stort øjeblik.

– Det er en stor ting for både mig og min familie. Lige siden, jeg var lille, har jeg gået og drømt om at blive professionel fodboldspiller, og selvom rejsen ikke stopper her, er det helt klart noget, jeg er stolt af at have opnået, siger Mathis Konradsen og fortsætter:

– FCM er en familieklub, hvor jeg trives og har nogle gode holdkammerater. Jeg kan ikke forestille mig en bedre udviklingspakke end den, jeg kan få de næste fem år her i Midtjylland.

Nu har det 18-årige talent flere store målsætninger, han vil arbejde hårdt for at opnå.

– Lige nu er alt mit fokus på U19 og den forårssæson, vi går ind i med både Youth League og U19 Ligaen. Jeg skal træne og udvikle mig så meget, jeg kan. Forhåbentligt kan jeg på sigt begynde at spille med Superligaen og bryde igennem der, ligesom min helt store drøm er en dag at komme til udlandet, siger Mathis Konradsen.

En fysisk maskine

Mathis Konradsen er en del af FCM’s stærke U19-hold, som i starten af februar spiller Youth League-playoff mod RB Leipzig. Hidtil har Konradsen optrådt tre gange i ungdommens svar på Champions League, ligesom han også har figureret i reserveholdsturneringen Future Cup.

U19-cheftræner, Allan K. Jepsen, der også trænede Mathis Konradsen på U17-niveau, hvor han tilmed var anfører, beskriver ham således:

– Mathis er en fysisk maskine – ikke på højde men på drøjde, Han er hårdtarbejdende, eksplosiv og stærk i sine dueller. Det er en styrke, at han næsten altid besidder et fysisk overskud på banen. Samtidig har han en god ærgerrighed i forhold til at ville forsvare, mens hans motor gør, at han også kommer med fremad banen.

– Den fysiske pakke har han taget med fra U17 op på U19. Man har ikke kunnet se på ham, at spillerne er blevet både hurtigere og stærkere. Han har formået at udnytte det, han var god til på U17, siger Allan K. Jepsen.

Selvom kontraktforlængelsen er en blåstempling af Mathis Konradsens udvikling, ligger der stadig meget arbejde forude.

– Hans indlægsfod er okay, men kan fortsat forbedres. Det gælder også hans pasningsspil. Han har en god mentalitet i forhold til at arbejde med tingene. Nu handler det om, at han skal blive bevidst om, hvad der er hans styrker, og hvordan han sætter dem bedst muligt i spil. Han har en god grundpakke, og ved at lægge få ting på kan han blive rigtig spændende, siger Allan K. Jepsen.

Fra FC Midtjyllands side skal der lyde et stort tillykke med den nye kontrakt.