Medaljer i sigte: Vital sejr for U17

U17 tog et vigtigt skridt i medaljejagten med en 3-1-sejr i tirsdagens opgør mod Vejle Boldklub.

06/06/23
Kasper Petersen

Hjemmeholdet startede opgøret bedst og bragte fra start nogle af de dyder, som Allan K. Jepsen havde haft fokus på op til tirsdagens kamp – heriblandt et højintenst pres og angrebsfodbold.

Men det blev først i det 24. minut, at de næstældste akademister fik valuta for det hårde arbejde. Lasse Overgaard udnyttede en stor misforståelse i vejlensernes forsvar, og efter par forsøg på mål fik Christian Jørgensen sparket åbneren ind via et flot oplæg fra Mikel Gogorza.

Efter en halv times spil kunne midtjyderne ikke opretholde intensiteten længere, og det betød, at gæsterne kom mere med i kampen. Det resulterede i en stor mulighed til ghanesiske Bright Appiah, men forsøget røg et godt stykke over.

Den tiltrængte pause blev brugt fornuftigt af hjemmeholdet, og med fornyet energi kapitaliserede de hurtigt efter pausen.

Ti minutter inde i 2. halvleg kunne Mikel Gogorza ‘finesse’ bolden i mål til 2-0 efter en fiks hælaflevering fra Jonathan Lindekilde. Et fremragende holdmål af de næstældste akademister, som kombinerede sig igennem modstandernes pres helt nede fra eget målfelt.

Fem minutter senere skulle Vejles målmand igen samle bolden ud af eget net. Efter et godt slået hjørnespark havnede bolden for fødderne af U17 Ligaen-topscorer, Nicolaj Tornvig, som kanonerede bolden i netmaskerne til 3-0.

Nicolaj Tornvig er dermed oppe på 20 sæsonmål, og er godt i gang med at sikre, at FCM’s offensive profiler gør rent bord i form af topscorertitler. Gustav Isaksen sikrede i weekenden topscorertitlen i 3F Superliga, mens navnebror Gustav Christensen sikrede sig selvsamme ære i U19 Ligaen.

Skulle Nicolaj Tornvig snuppe topscorertitlen i U17 Ligaen vil det være første gang i de tre turneringers historie, at topscorerene alle spiller for selvsamme klub.

Kort efter det, der ellers lignende en tidlig afgørelse, reducerede Vejle. I optrækket til en farlig midtjysk omstilling vandt Tobias Lykkebak bolden tilbage, og han tog derefter sagen i egen hånd. Lykkebak driblede en halv banelængde, inden han fra distancen tyrede læderkuglen op i målhjørnet til slutresultatet 3-1.

Allan K. Jepsen: En blandet følelse

Men selvom kampens sidste 30 minutter blev mere nervøst anlagt end først antaget, holdt de unge ulve stand og sikrede sig den tredje sejr i træk. Cheftræner Allan K. Jepsen var tilfreds med resultatet, men savnede i perioder af kampen mere kvalitet fra sine tropper:

– Jeg står lidt med en blandet følelse. Vi startede opgøret præcis, som vi ønskede, og var sindssygt gode i de første 20 minutter. Vejle fik derefter lidt bedre greb om kampen – ikke fordi, de var bedre end os i spillets faser, men fordi vi ikke fik udnyttet de ting, vi er gode til.

– Vi fik finjusteret tingene i pausen, og det havde en god effekt i 2. halvlegs første kvarter, hvor vi også scorede to mål. Ærgerligt, at de hurtigt fik prikket en ind kort efter, hvilket bragte lidt spænding tilbage i opgøret, fordi ellers tror jeg, vi kunne have lagt endnu mere på, udtaler cheftræneren.

Med tirsdagens sejr kravler FCM over FC København i tabellen og indtager nu U17 Ligaens fjerdeplads. Næste opgave er sæsonens sidste udekamp mod OB, hvor midtjyderne med en sejr kan kravle over de stribede fynboer, der aktuelt besidder andenpladsen. Opgøret spilles lørdag den 10. juni med kickoff kl. 12.30.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 3-1 Vejle Boldklub U17 (1-0)

24′ 1-0 Christian Jørgensen
55′ 2-0 Mikel Gogorza
60′ 3-0 Nicolaj Tornvig Hansen
63′ 3-1 Tobias Lykkebak

FCM U17 (3-4-3): Liam Selin – Mathis Konradsen, Simon Kristiansen, Gustav Bjerge, Jonathan Lindekilde, Lasse Overgaard Nielsen, Christian Jørgensen, Sofus Østergaard Grandjean Johannesen, Mikel Gogorza, Nicolaj Tornvig Hansen, Akwasi Owusu – Sander Evjen-Brostrøm (60′), Marcus Nielsen (60′), William Kold Jensen (73′), Daris Catak (75′), Mahdi Babaiasl (75′).