Kampprogram

Mesterskab og ‘The Double’ er målet

En meget tilfreds sportschef lovpriser trup og trænere for et fantastisk 2020 og slår fast, at FCM vil gøre alt for at holde truppen samlet i foråret.

20/12/20
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Artiklen er en del af kampprogrammet forud for FC Midtjylland – FC Nordsjælland mandag aften.

Kampprogram: FCM – FCN

Et fantastisk FCM-år rinder ud, når FCM mandag aften slutter 2020 af med årets sidste Superligakamp mod FC Nordsjælland; Dansk mester i sommer med ni point foran nummer to, FC København og 18 point foran AGF på tredjepladsen.

Efteråret har budt på fire sejre i Champions League kvalifikationen og to point i seks Champions League kampe mod Liverpool, Atalanta og Ajax. I alt har FC Midtjylland med aftenens kamp spillet 25 kampe siden 26. august, hvor FCM indledte deres europæiske kampagne med en 1-0 sejr mod Ludogorets i Bulgarien.

Det er tal, der får stoltheden til at lyse ud af øjnene på sportschef Svend Graversen.

– Det er vildt, hvordan truppen og staben har håndteret efteråret. Vi har været maximalt udfordret i en tid, hvor Corona har fyldt i samfundet og dagligdagen. Spillerne har nærmest levet i en boble uden nævneværdigt input i dagligdagen og spillet kampe hver tredje-fjerde dag. Men spillerne har præsteret i et tæt efterår. Simpelthen imponerende, slår en tilfreds sportschef fast.

Bevidst satsning

Svend Graversen peger samtidig på, at sommerens strategi omkring køb, salg og udlejning også er lykkedes, og måske også medvirkende til det resultat, FCM står med i dag.

– Vi valgte at satse helt på den gruppe, som skulle bære os igennem efteråret og ind i gruppespillet. Alle, der ikke skulle være med i det projekt, fik vi lavet gode muligheder for. Allerede 6. august var gruppen samlet, og det var den til transferdeadline 5. oktober. Der skulle ingen forstyrrelser være. Vi lykkedes med at samle truppen, pointerer sportschefen.

Ingen store salg

Selvom juleferien står for døren for spillere og trænerstab, forventer Svend Graversen ikke, at han skal bruge julen på gløgg, æbleskiver og julefrokoster eller med benene oppe. Endnu en deadline venter.

– Transferdeadline er 31. januar. Få dage før Superligaen igen begynder (mod Sønderjyske hjemme 4. februar, red.), lyder det fra Svend Graversen, som med sine kollegaer skal tage stilling til, hvem der skal lejes ud, og hvem der eventuelt skal sælges videre, eller om truppen skal tilføres nye spillere.

– Man skal ikke forvente den store aktivitet. Vi vil holde på truppen og har truppen, der skal bære os gennem foråret. Vi vil rigtig gerne holde på truppen, men der er spillere, der skal have mulighed for at få spilletid andre steder, forklarer Svend Graversen.

Mere europæisk

Han udelukker naturligvis heller ikke, at truppen kan blive suppleret med nye ansigter, når Superligaen genoptages. Målsætningen for 2021 står stjerneklart og leveres uden forbehold af Svend Graversen:

– Vi vil vinde mesterskabet. Historisk for os hvis vi vinder to år i træk. Guleroden er, at vi med et mesterskab skal spille europæisk gruppespil i efteråret 2021, fordi årets mesterhold går direkte til 4. kvalifikationsrunde, som enten giver gruppespil i Champions League eller Europa League, fastslår Svend Graversen, som igen og igen roser alle omkring sig.

– Spillere, trænere, fysisk personale, vores scouts, de frivillige. Alle i og omkring FCM. Jo, jeg føler rigtig meget er lykkedes for os i en verden med mange udfordringer. Jeg er stolt af vores præstation i 2020, lyder det fra sportschef Svend Graversen.