Førsteholdet

Mini-træningslejr rundes af med træningskamp søndag

Truppen er i weekenden samlet på en lille træningslejr på Hotel Eyde i Herning for at maksimere forberedelserne frem mod den nye halvsæson. Kristian Bach Bak fortæller mere om weekenden her.

22/01/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Opstarten anno 2021 er i fuld gang. Truppen har været i træning i næsten to uger, og i tirsdags blev den første træningskamp spillet.

Forberedelserne frem mod 3F Superligaens start er også i højsædet her i weekenden. Spillerne og trænerne er nemlig samlet til en mini-træningslejr i Herning fra fredag til søndag.

Her bliver det til træning fredag og lørdag, inden der venter en træningskamp mod AaB på søndag.

Assistenttræner Kristian Bach Bak pointerer, at samlingen giver mulighed for at gå i dybden med taktiske elementer.

– Vi plejer jo at være afsted i 10-14 dage sydpå på træningslejr. Den taktiske træning, hvor spillerne står mere stille, er selvfølgelig lidt nemmere i varmen og solen, men sådan er det. Vi har en masse gode træningspas og får det bedste ud af det, fortæller Kristian Bach Bak og uddyber:

– På hotellet kan vi holde nogle møder i små grupper med fokus på det taktiske. Vi bruger video til at visualisere vores idéer og har generelt nogle snakke om, hvad vi gerne vil på banen, hvor der selvfølgelig er nogle fokuspunkter frem mod foråret.

Der er dog også tid til lidt mere hyggelige stunder på Hotel Eyde i Herning, hvor truppen er samlet.

– Det er også vigtigt med socialt samvær, så vidt det er muligt for tiden. Vi har nærmest ikke set hinanden udover på træningsbanen, så det er dejligt, at vi kan lave bare lidt sammen, lyder det fra Kristian Bach Bak.

Alle, som er med på mini-træningslejren, er testet negative for COVID-19 og lever op til Divisionsforeningens retningslinjer.

Speciel træningskamp mod AaB i vente

Den lille træningslejr rundes af med en testkamp mod AaB søndag kl. 13.00. Her bliver der mulighed for masser af spilletid, da kampen afvikles over 120 minutter.

Det forventes, at 22 FCM’ere kommer i aktion og dermed spiller en time hver.

– Vi skal naturligvis et skridt nærmere topformen ved at få en masse meter i benene til spillerne. Så håber vi jo som altid at se et fremadrettet udtryk, hvor vi får lagt et højt pres. Og så får man jo altid nogle svar i kampsituationer, lyder forventningen fra Kristian Bach Bak, som fortæller om forventningerne til AaB:

– Det bliver rigtigt spændende at se dem med deres nye træner, hvor vi forhåbentligt kan få et lille indblik i deres spillestil. AaB er en god modstander, så det bliver uden tvivl en god træningskamp.

De 2 x 60 minutter følges op af 45 minutter, hvor de to mandskabers U19-hold kommer i aktion.

Følg kampen

Årets anden træningskamp fløjtes i gang kl. 13.00 på søndag. I samarbejde med Arbejdernes Landsbank er det muligt at streame kampen via vores Youtube-kanal. De sidste 45 minutter, som er U19-træningskampen, bliver ikke streamet.

Opgøret kan også følges i tekst via Twitter, mens der følger referat og reaktioner på fcm.dk efterfølgende.