Førsteholdet

Mød fremtidens goalgetter: Victor Lind

Den 18-årige angriber, Victor Lind, har formået at tage springet til førsteholdstruppen efter en målrig sæson for FCM's U19-mandskab. Kom under huden på det offensive talent her og få indblik i hans drømme for fremtiden.

15/07/21
Alexander Walther Petersen
Foto: FC Midtjylland

Der er en række nye unge spillere i førsteholdstruppen, som er kommet op fra U19 eller vendt retur fra udleje. I forbindelse med sæsonstarten kan du lære dem bedre at kende gennem en portrætserie på vores hjemmeside.

For godt og vel en måned siden skrev Victor Lind under på en ny 5-årig kontrakt med klubben, der løber frem til den 30. juni 2026. Sportschef Svend Graversen sagde i den forbindelse, at netop målnæsen og de fine angrebsfærdigheder var grunden til forlængelsen.

Ambitionen hos hovedpersonen selv var dengang at få knoklet sig hele vejen frem til førsteholdstruppen, og den mission er allerede lykkedes for angrebskometen fra Løgumkloster efter tre år på akademiet.

Udover at bevise sit værd på FCM’s ungdomshold gennem årene med solide scoringsgennemsnit har Victor allerede brilleret med scoringer på diverse U-landshold, hvor han står noteret for 11 mål i 22 optrædener.

Men hvordan ser den nyudklækkede student med en fortid i det sønderjyske fodboldmiljø selv på den spirende karriere, som han er ved at etablere, og hvilke tanker gør han om sin fremtid?

Den sønderjyske fodboldopvækst

Det hele startede i barndomsklubben Løgum IF i byen Løgumkloster i Sønderjylland, hvor Victor Lind spillede fra han var 4 år gammel. Fodbolden kom som et meget naturlig foretagende for ham, og siden har han ikke set sig tilbage.

Allerede i en alder af 13 år blev han scoutet af klubben Haderslev FK, hvor han hurtigt blev tilknyttet deres U13-hold og senere hen U15-holdet. Grundet den unge alder var det primært Victors far, som det gik igennem:

– Min far var mit talerør til Haderslev FK. Jeg var selvfølgelig med på ideen, mens jeg passende kunne fokusere på den prøvetræning i klubben, jeg fik, som heldigvis endte godt, husker han.

Victors storebror har med årene også betrådt græsbanerne i Haderslev, men det blev kun til et par enkelte år i klubben for hans vedkommende.

Det midtjyske eventyr

Da Victor Lind var 15 år, kom han til FCM, hvor han blev tilknyttet U17-holdet. Opstartsfasen var vanskelig, og det krævede lidt tid at tilpasse sig en helt ny klub i en helt anden by og uden nogle han kendte, selvom han blev taget godt imod. Efter det første år kunne talentet dog for alvor begynde at fokusere på sin fodboldmæssige fremtræden:

– Jeg blev kun mentalt stærkere af det første år i FCM. Derefter kunne jeg både på og udenfor banen mærke, at det gik den rigtige vej, forklarer han og fortsætter:

– Især efter jeg blev værelseskammerat med Oscar Fraulo for cirka to år siden (som også er rykket op i førsteholdstruppen i år, red.), fandt jeg mig til rette. På banen er det også ham, der har været garant for et hav af målgivende afleveringer gennem sæsonerne, pointerer han med et smil på læben.

Senere blev det tid til U19-fodbold. En periode med mange gode indsatser, der i sidste ende gjorde udslaget for, at Victor Lind nu skal spille i førsteholdstruppen.

Den nyudnævnte førsteholdsspiller ser frem til en ny og spændende Superliga-opstart, hvor han vil gøre alt for at toppræstere, hvis Bo Henriksen og co. skulle give ham chancen i løbet af sæsonen. Han forholder sig dog ydmyg, tager en dag af gangen og håber på det bedste i forhold til hans rolle i Superliga-truppen:

– At blive rykket op var det, som jeg gik og håbede på. Det er ikke fordi, at jeg regner med at spille en central rolle endnu, men jeg vil gøre mit bedste for at bevise mit værd. Jeg har også et år tilbage med mulighed for U19-spilletid, understreger han.

Positivt aftryk efter træningslejr

Victor Lind er netop hjemvendt fra den første rigtige træningslejr i Polen med førsteholdstruppen. En lærerig oplevelse for den unge gut, der tidligere kun har haft kontinuerlige træningspas med de tunge drenge på dansk græs.

Den alsidige offensivspiller har særligt haft glæde af at komme tættere på spillerne og arbejde endnu mere intenst med fodbolden på et højere plan. Det blev også til indhop i to træningskampe mod henholdsvis Lech Poznan fra Polen og Sigma Olomouc fra Tjekkiet:

– Det var fedt at prøve kræfter af på et højere niveau, uddyber han.

Er der spillere i førsteholdstruppen, som du særligt har lagt mærke til, og som har haft betydning for dig?

– Det er svært at komme uden om Erik Sviatchenko, der flere gange og særligt ved seneste træningspas kom hen til mig med et godt råd, siger han og udpensler:

– Han fortalte mig, at jeg skulle fokusere mere på det, jeg var god til, og ikke være nervøs for at begå fejl. Hvis man gør det, man er bedst til og tror på det, så kan man ikke gøre mere, siger han med et opløftende tonefald.

Offensive kvaliteter ala Vardy

Victor har alle dage været en offensivspiller, der ifølge ham selv sparker lige godt med begge ben. Flere trænere har sammenlignet hans fodboldmæssige karaktertræk med Jamie Vardy, der til dagligt spiller sammen med Kasper Schmeichel i Premier League-klubben Leicester.

Det skyldes flere faktorer, påpeger Victor selv:

– Mine afslutninger er til tider kyniske, jeg foretager mange dybdeløb, presser højt, og så har jeg styrker i forhold til én mod én-situationer, konstaterer han og forklarer:

– Men der er klart offensive facetter, som jeg gerne vil blive bedre til. Især mit touch på bolden og min timing generelt skal jeg blive endnu skarpere på, anerkender han.

I en alder af blot 18 år og med mere end 20 U-landskampe og mange vigtige kampe for FCM’s U-hold på CV’et er der masser af tid til at forbedre sig yderligere – og ikke kun være en usleben diamant med Jamie Vardy-attributter.

Portugisisk stjernedrys og engelsk traditionsklub

At blive sammenlignet med den engelske målmager Jamie Vardy er én ting, men står det til Victor selv, er det en helt anden spiller, han ser op til. Nemlig den portugisiske stjerne Christiano Ronaldo fra Juventus. Det er der flere årsager til:

– Hans fodboldmentalitet er helt fantastisk, mens han bare har været en overlegen fodboldspiller i mange år. Og så er det især hans tilgang til selvtræning, som jeg beundrer, siger offensivspilleren.

Men det er ikke kun den portugisiske nøglefigur, han elsker at se på. Victor brænder nemlig også for det engelske fodboldhold Liverpool FC, som mange efterhånden holder med i FC Midtjylland. Listen tæller tidligere holdleder og far til Simon Kjær, Jørn Kjær, direktør Claus Steinlein og kantprofilen Anders Dreyer.

Ifølge angriberen er Liverpool FC en klub, som hele familien holder med, så det har ligget lidt i kortene, da han skulle vælge favoritklub:

– Det er en familieting at holde med Liverpool FC. Den måde, de spiller offensiv fodbold på, er virkelig seværdigt, fortæller han.

– Fuldt fokus på fodbolden

Victor færdiggjorde sin studentereksamen denne sommer, og med den vidensvaluta i bagagen kan han nu sætte alle sejl ind på at overbevise FC Midtjylland om, at han er værd at satse på:

– Nu er det fuldt fokus på fodbolden og på at have det sjovt imens, forklarer han.

I fremtiden drømmer Victor om at komme et smut til hollandsk eller tysk fodbold, fordi de har gode traditioner for udviklingen af unge spillere, mens de ligeledes er kendt for at give dem chancen. Det vil ifølge ham være et naturligt step up:

– Jeg kunne godt se mig selv i Holland eller Tyskland inden for en overskuelig fremtid, mens min helt store drøm er at spille i Spanien, når jeg bliver en mere etableret spiller, siger han med et skær af ydmyghed i stemmen.

Han beholder dog begge ben solidt plantet i den jyske muld med fokus på at præstere for FCM, således at han kan gøre sig fortjent til at træde op på næste karrieretrin.

Når der ikke står fodboldtræning, fodboldkampe og træningslejrer på tapetet, foretrækker Victor Lind at koble af med vennerne og tage på rejser til varmere himmelstrøg med de nærmeste.

Men han kan aldrig helt slippe sportsinteressen, så han ser mange af de store sportsbegivenheder og spiller noget FIFA på Playstation. Den grundlæggende præmis for den unge angriber er, at han vil have det sjovt:

– Jeg vil bare hygge mig, når jeg har fri, så jeg kan give den alt på fodboldbanen, afslutter han.

I den kommende sæson får han trøjenummer 53. Et nummer, der skal holdes ekstra godt øje med, når Victor Lind forhåbentligt hamrer bolden ind i løbet af 3F Superliga-sæsonen 21/22 og på FC Midtjyllands U19-hold.

3F Superliga
søndag 12/5 kl. 18:00
FC Midtjylland FCM
AGF AGF
MCH Arena
Se kampinfo