Akademiet

Morten Mølkjær er ny talenttræner i FC Midtjylland

Udviklingen af de yngste talenter i klubben styrkes med tilknytningen af Morten Mølkjær som ny talenttræner. Det glæder både ham selv og akademichef Flemming Broe.

24/11/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Det er ingen hemmelighed, at FC Midtjylland gennem mange år har haft et stort fokus på at udvikle unge spillere. Mange af dem har taget skridtet op til førsteholdet og er senere blevet solgt til udlandet.

Nu forstærker FCM talentudviklingen i det yngste segment med ansættelsen af Morten Mølkjær, hvis fokus kommer til at være på U13-U15.

Akademichef Flemming Broe er meget tilfreds med nyerhvervelsen.

– Vi er utroligt glade for at få Morten ind i klubben. Han kommer med en enorm erfaring, som vi kan drage nytte af, og samtidig passer hans personlighed og faglighed rigtigt godt til vores talentafdeling, fortæller Flemming Broe.

Morten Mølkjærs CV tæller mange års trænererfaring i ungdomsafdelingen i AGF, inden han var cheftræner i divisionsklubberne Aarhus Fremad og Kolding IF på seniorplan. Senest har han været tilknyttet det danske U16-landshold.

– Vi er stolte over, at vi kan tilknytte så erfaren en træner til vores talentafdeling. Vi er sikre på, at han kan være med til at højne niveauet, og det er det, vi hele tiden stræber efter. Han kommer til at have fokus på det yngste segment, og nu glæder vi os bare til at komme i gang med samarbejdet, lyder det fra Flemming Broe.

– Et innovativt sted at være

35-årige Morten Mølkjær, der har været træner i mere end halvdelen af sit liv, glæder sig ligeledes over at komme til FC Midtjylland, som han har fået et godt indtryk af.

– Jeg er sikker på, at FC Midtjylland er et meget interessant og innovativt sted at være fodboldtræner, og det er et sted, hvor der er mulighed for at udvikle sig som fodboldtræner. Jeg har fået et godt indtryk af klubben, som har en dynamisk organisation, hvor der er mange mennesker, der arbejder hårdt. Via det hårde arbejde kan man flytte sig, og det er jeg gerne vil være en del af, siger Morten Mølkjær.

Klubbens nye talenttræner fremhæver udviklingen af unge spillere som en stor motivation.

– Udviklingen af individet motiverer mig meget i mit arbejde. Det skaber i sidste ende et bedre hold, som kan skaffe resultater, og det er jo derfor, at man er træner, pointerer Morten Mølkjær.

Mølkjær har UEFA’s Pro-Licens, som er den højeste træneruddannelse, man kan erhverve sig, og han er ikke i tvivl om, at han passer godt ind i FCM, hvor talenttræneren netop er startet i sin funktion.

– Jeg har været i nogle mindre klubber, hvor jeg har fået meget ledelseserfaring som seniortræner. Mine største styrker som træner ligger i det taktiske og relationelle. Jeg er god til at connecte med spillerne og hjælpe dem i deres udvikling. Det passer rigtigt godt ind i FC Midtjyllands DNA, og jeg ser frem til at være en del af miljøet her i klubben, afslutter Morten Mølkjær.

Udvalgte meritter og erfaring

  • UEFA Pro-Licens
  • Cheftræner i AGF U15 og senere U17 (2007-2017)
  • Dansk U17-mester med AGF (2017)
  • Cheftræner i Aarhus Fremad (2017-2019)
  • Cheftræner i Kolding IF (2019-2021)
  • Assistenttræner på Danmark U16-landshold (2021)

Velkommen til FC Midtjylland, Morten.