Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Akademiet

Nicholas Beetson skriver under på fuldtidskontrakt

Den 18-årige målmand kom til det midtjyske i 2020, og han skriver nu under på sin første fuldtidskontrakt.

22/08/23
Christian Rothausen
Foto: William Marinus Vingtoft

I 2020 skiftede Nicholas Beetson fynske Næsby BK ud med FC Midtjylland. Her startede han i samme ombæring på ISI Idrætsefterskole, og har sidenhen været en del af akademiet.

I dag huserer han på klubbens stærke U19-hold, ligesom han ad flere omgange har siddet på bænken for 3F Superliga. Den seneste tid er blevet spoleret af skader, men ikke desto mindre underskriver den talentfulde målmand nu sin første fuldtidskontrakt.

– Jeg er både glad og stolt over det her. Med min skadeshistorisk kan man godt begynde at tænke nogle ting, og derfor er jeg glad for at have forlænget med den her klub og fået fastlagt en plan for fremtiden, siger Nicholas Beetson og fortsætter:

– Det giver mig noget ro på. Jeg er lige blevet færdig med skolen, og jeg har al tid til at forbedre mig i klubbens nye, flotte faciliteter. Der er ikke noget at klage over.

– Der er en fantastisk energi rundt om klubben. Det hele er familiært, og da jeg kom til i 2020, oplevede jeg, hvordan alle – selv fra øverst i hierarkiet – kom og bød mig velkommen. Det er et fantastisk sted at være.

Målet for den nærmeste fremtid står også klart:

– Lige nu skal jeg blive min skade kvit, og derefter er mit mål at spille kampe og blive fast mand for U19. Jeg har også ambitioner om at træne med Superligaen og måske komme med på bænken der, siger Nicholas Beetson.

Heinze ser potentiale

Tidligere førsteholdsspiller og nuværende målmandstræner for 3F Superligaholdet, Lasse Heinze, ser et stort potentiale i Nicholas Beetson, og det er nu op til begge parter at forløse den unge målmands evner.

– Det sidste lange stykke tid har Beetson været skadet, men vi ser fortsat et stort potentiale i ham. Det gælder først og fremmest om, at han kommer stærkt tilbage fra sin pause. Nu får han noget arbejdsro, og så håber vi, at han kan nå sit fulde potentiale.

– Han besidder et enormt fysisk potentiale, og skal man tegne en målmand fysisk, ser han ud som Beetson. Der er fortsat en masse ting hele vejen rundt, han skal blive dygtigere til og flytte sig på, og nu får vi ekstra tid til at give den en skalle, fortæller Lasse Heinze.

Nicholas Beetson er med kontraktforlængelsen at finde i FC Midtjylland indtil sommeren 2026, og Lasse Heinze udtrykker tilfredshed over konkurrencesituationen mellem stængerne fra akademi til 3F Superliga.

– Beetson er i hård konkurrence med de andre dytige målmænd, vi har på U19. Ligesom i Superligatruppen har vi en sund konkurrencesituation på U19, hvor det er op til den enkelte at gribe chancen. Vi er utroligt tilfredse med den kapacitet af målmænd, vi besidder.