Førsteholdet

Nikolas Dyhr tilbage i FC Midtjylland

Nikolas Dyhr er tilbage i FC Midtjylland efter endt lejeophold med belgiske KV Kortrijk. Et ophold, der ikke gik som håbet, men samtidig har givet nye øjne på tilværelsen i det midtjyske.

04/05/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

På sommertransfervinduets næstsidste dag drog Nikolas Dyhr til belgisk fodbold for at tørne ud for KV Kortrijk for resten af sæsonen.

Den belgiske klub endte på en 14. plads i ligaens grundspil, og her er turneringen oprettet således, at kun top otte fortsætter i et efterfølgende slutspil, som man kender det fra dansk fodbold.

Dermed er Nikolas Dyhrs tid i Belgien nu forbi, hvorfor han er vendt retur til FC Midtjylland. Den talentfulde venstre back ser tilbage på sit udlejeophold, der kun bød på en enkelt optræden:

– Det var en mærkelig situation. Min forventning var at skulle spille fast, men sådan gik det ikke. Deres anfører, som er venstre back og har været i klubben i ni år, var blevet meldt ude med en længerevarende skade, men da jeg kom derned, var han klar igen, siger Nikolas Dyhr.

Ikke desto mindre har den tidligere akademispiller alligevel fået noget ud af opholdet.

– Jeg fik lært, hvordan det er at være i udlandet, når det ikke lige går ens vej. Jeg er sikker på, det kan være med til at modne mig på længere sigt. Jeg har lært at klare mig selv i et andet land, og jeg formåede også at finde glæde i hverdagen, selvom jeg ikke spillede, lyder det fra Nikolas Dyhr.

Sætter pris på FCM som klub

Nikolas Dyhr nyder at være tilbage i FC Midtjylland, hvor der er sket en række udskiftninger i truppen såvel som på trænersiden.

– Når man ikke spiller fast, tænker man altid, man skal finde et andet sted. Jeg må bare indrømme, det er fedt at være her i FCM, hvor der er en masse gode mennesker. Jeg har lært, at man også skal huske, hvad man kommer fra, kontra det man kan komme til, erkender Nikolas Dyhr og fortsætter:

– Der er sket lidt, men kun på den fede måde. Det er dejligt at se alle igen og vide, vi er kommet på rette spor. Det er skønt at være tilbage.

– FCM er noget helt andet. Jeg havde det fint dernede, men det er altid skønt at være iblandt gode venner igen.

Nikolas Dyhr må ikke spille betydningsfulde kampe før næste sæson, men han træner fast med førsteholdet, ligesom han forleden startede inde i Future Cup mod OB.

– Der er kommet ny træner, så det hele er lidt en anden situation. Hvad der sker i fremtiden, ved jeg ikke. Nu vil jeg give den alt, hvad jeg har, på træningsbanen, og så må vi se, siger han.

Den tidligere U21-landsholdsspiller står noteret for 82 kampe på FCM’s førstehold, hvor han har scoret tre mål. Han har været med til at vinde et dansk mesterskab og to pokaltitler.