Førsteholdet

Nikolas Dyhr udlejes til belgisk fodbold

Den 21-årige venstreback skal tage næste skridt i sin udvikling gennem et lejeophold i belgiske KV Kortrijk, der løber frem til udgangen af sæsonen.

30/01/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I den resterende del af 22/23-sæsonen skal 21-årige Nikolas Dyhr tørne ud i den belgiske Jupiler Pro League for KV Kortrijk, som han skifter til på en halvårlig lejeaftale.

Sportschef Svend Graversen ser frem til at følge den talentfulde venstreback i en stærk belgisk række.

– Vi ser det som en god mulighed for Nikolas at komme til belgisk fodbold, hvor han kan udvikle sig yderligere ved at spille kontinuerligt mod gode modstandere, siger Svend Graversen og fortsætter:

– Der er hård konkurrence om pladserne i Midtjylland, og Nikolas har ønsket mere spilletid. Vi tror på, at han kan tage det næste skridt i sin udvikling ved at komme til Belgien, hvor han vil opleve nye udfordringer og indtryk i et dygtigt fodboldland. Vi forventer, at vi til sommer får en endnu bedre spiller tilbage efter et succesfuldt halvår i belgisk fodbold, og vi glæder os til at følge ham.

Nikolas Dyhr kom til FC Midtjylland i 2016 fra AC Horsens. Han har sidenhen arbejdet sin vej op gennem akademiet, hvor han blandt andet var med til at spille U19-holdet frem til en kvartfinale i UEFA Youth League to sæsoner i streg.

På førsteholdet er det hidtil blevet til 82 kampe, tre mål og syv oplæg. Han står desuden noteret for 44 kampe på diverse ungdomslandshold – senest U21.

Lejeaftalen med KV Kortrijk løber frem til den 30. juni 2023, og der skal lyde et held og lykke til Nikolas Dyhr med det næste halve år.