Akademiet

NM: U19 missede finalen

2-2 mod Häcken i den sidste puljekamp betyder en kamp om tredjepladsen mandag eftermiddag.

06/12/21
Karsten Vestergaard

I puljens anden kamp havde Molde slået landsmændene fra Strømsgodset med 4-2 – et resultat, der betød, at FCM’erne skulle score minimum tre gange og vinde med mindst to overskydende mål for at sikre førstepladsen i puljen.

Det var en svær, men ikke umulig opgave, og FCM’erne fik også skabt adskillige gode muligheder i kampens indledning – uden dog at kapitalisere af dem.

Som halvlegen skred frem, kom Häcken bedre med, og efter 28. minutters spil straffede de et FCM-boldtab ved at score på den efterfølgende omstilling.

FCM’erne jagtede udligningen, men var reelt set heldige med ikke at komme yderligere bagud, da svenskerne headede et hovedstød på overliggeren kort før pausen.

FCM-bænken reagerede ved at skifte fire mand ud i pausen i en “alt eller intet”-satsning på at få lavet de fornødne tre mål.

Håbet forsvandt dog efter 55 minutter, da Häcken blev tildelt et kontroversielt straffespark. Målmand Mathias Balle havde reddet et forsøg, men dommeren vurderede, at returbolden sprang op og ramte en FCM’er på armen, og han pegede derfor på pletten. En Häcken-spiller konverterede forsøget til en tomålsføring.

Til FCM’ernes ros skal det siges, at de på intet tidspunkt gav op, og seks minutter før tid reducerede Gustav Ørsøe Christensen (billedet), da han modtog en stikning. To minutter efter lykkedes det også angriberen at udligne. Et hjørnespark blev taget kort til William Akpan, der driblede ned langs baglinjen, før han slog et indlæg ind i feltet. Det ramte i første omgang en Häcken-spiller, men sprang videre til Gustav Christensen, der fik sparket bolden det sidste stykke ind over stregen.

Det var god fight af FCM’erne, men det lykkedes ikke at få scoret yderligere, og derfor måtte FCM U19 se finalepladsen gå til Molde.

– Igen en god kamp på et fint niveau. Vi møder et hold med en højere gennemsnitsalder, og Häcken fik sat os under pres. Der blev spillet med høj intensitet, og spillerne havde ikke ret lang tid på bolden, før der sad en modspiller i benene på dem, siger cheftræner Kenneth Andersen og fortsætter:

– Det er også det, vi skal forbedre. Spillerne skal lære at træffe bedre beslutninger under pres, men det hænger ikke kun på spilleren på bolden. Medspillerne skal være bedre til at flytte sig hurtigt og derved sørge for, at boldholderen har en fri spilmulighed, slutter Kenneth Andersen.

I pulje 1 vandt FCK med 2-1 over Hammarby og kvalificerede sig dermed til finalen, hvor norske Molde som nævnt venter. Svenske Hammarby bliver FCM’s modstander i mandagens placeringskamp. Det opgør spilles kl. 16.45.

FC Midtjylland U19 – Häcken U19 2-2 (0-1)

28′ 0-1 Häcken
55′ 0-2 Häcken (straffe)
84′ 1-2 Gustav Christensen
86′ 2-2 Gustav Christensen

Puljestillingerne efter alle indledende kampe kan du se nedenfor.