Nordiske mesterskaber: FCM kommet godt fra start

Med to kampe spillet står FCM U19 med gode kort på hånden før den sidste puljekamp på lørdag i spanske Marbella.

02/12/21
Karsten Vestergaard

De bedste U19-hold fra Danmark, Norge og Sverige er i disse dage samlet i spanske Marbella, hvor de uofficielle nordiske mesterskaber løber af stablen under anderledes milde forhold end de hjemlige – det vil sige temperaturer på 16-18 grader og saftige grønne græsbaner.

FCM U19 har spillet to kampe i puljespillet, og de forløb sådan her:

FC Midtjylland U19 – Molde U19 2-2 (0-2)

7-6 til FC Midtjylland efter straffesparkskonkurrence.

8′ 0-1 Molde
42′ 0-2 Molde
60′ 1-2 Juan Gomez Felipe Moreno
81′ 2-2 Danijel Djuric

Ulvene fik ikke nogen god start på turneringen, da en Molde-spiller allerede efter otte minutter headede et hjørnespark i kassen, og tre minutter før pausen satte de norske mestre trumf på ved at score på en omstilling.

FCM’erne fik dog rebet sejlene i anden halvleg, hvor Moreno reducerede efter en times spil. Det skete på et hovedstød, efter et indlæg blev chippet ind i feltet, og med ni minutter igen bragede Danijel Djuric (billedet) et langskud i kassen til 2-2. Dermed måtte de to hold ud i straffesparkskonkurrence, og her blev Christian Rust helten, da han reddede et af de norske spark, mens samtlige FCM-skytter stod for presset.

– Jeg synes, vi spiller en fin kamp, og det er også et opgør, som vi i min verden bør vinde. Vi har godt fat i dem, og det er noget misvisende, at vi er bagud ved pausen. Vi presser på og får yderligere momentum af reduceringen efter en times spil, hvorefter vi også får udlignet – fortjent, siger cheftræner Kenneth Andersen.

FC Midtjylland U19 – Strømsgodset U19 3-2 (0-1)

18′ 0-1 Strømsgodset
55′ 0-2 Strømsgodset
73′ 1-2 Danijel Djuric
79′ 2-2 William Akpan
88′ 3-2 Adam Nygaard Andersen

FCM’s anden kamp i Marbella startede som den første. Igen var der norsk modstand – denne gang fra Strømsgodset – og igen kom FCM’erne bagud på et hovedstød efter et hjørnespark.

FCM’erne havde skiftet ud på stort set samtlige pladser – Gustav Fraulo og Christian Rust var de eneste to gengangere – og generelt havde ulvene det svært. Opgaven blev ikke lettere, da Strømsgodset ti minutter efter pausen bragte sig yderligere foran, men med 17 minutter tilbage sørgede Danijel Djuric for en livline, da han sparkede et indlæg fra Moreno i kassen.

Målet gav fornyet tro på tingene, og seks minutter senere scorede William Akpan på en omstilling efter godt forarbejde af Adam Nygaard Andersen. Og netop Adam Andersen blev dagens mand i skysovs for ulvene, da han efter et hjørnespark to minutter før tid kom først på en retur og tæskede bolden i nettet til FCM-sejr.

– En vanskelig kamp for os, hvor vi bliver godt udfordret af et fysisk stærkt Strømsgodset-hold. De presser os højt, og vi har svært ved at spille os ud af deres pres. Det gør, at vi taber mange dueller, og så kørte de omstillinger på os. De har krammet på os i anden halvleg, og vi er heldige med ikke at komme bagud 3-0, men vi får holdt os inde i kampen, og så fik vi sat en stærk slutspurt ind, da det ellers så allersortest ud, siger cheftræner Kenneth Andersen.

Kan selv sikre finalepladsen

U19’s videre skæbne ved turneringen afgøres lørdag kl. 18.30. Her møder ulvene svenske Häcken, der som det eneste hold ikke har nogen chance for at slutte øverst i puljen.

FCM fører puljen i kraft af, at de har scoret et mål mere end Molde, der ligeledes har fire point før den sidste kamp. Med tre point er Strømsgodset heller ikke ude af kampen om finalepladsen.

I tilfælde af pointlighed afgøres stillingen af målforskel, dernæst flest scorede mål og i sidste instans indbyrdes opgør. Her er FCM bedre end Molde i kraft af den vundne straffesparkskonkurrence. Endelig har FCM’erne den fordel, at de ved hvilket resultat, de skal bruge, når de går på banen lørdag. Det skyldes, at de spiller efter at kampen mellem Molde og Strømsgodset er slut.

Turneringens anden pulje toppes ligeledes af et dansk hold. FCK møder svenske Hammarby i en direkte duel om en plads i finalen, der spilles på tirsdag. På Marbella Football Centers hjemmeside kan man læse mere om turneringens gang.

Nedenfor kan du se puljestillingerne efter to kampe.