Billetinfo
Se info om billetsalg til forårets første hjemmekampe

Akademiet

Norsk U17-landsholdsspiller skifter til FCM

16-årige Edvard Sundbø Pettersen skifter til FC Midtjylland fra norske Sandefjord. Den talentfulde nordmand var med U19-holdet på træningsturnering i Spanien i november, og parterne er nu blevet enige om en aftale.

25/01/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjyllands stærke U19-hold er blevet en talentfuld midtbanespiller rigere, idet norske Edvard Sundbø Pettersen skifter til det midtjyske akademi fra Sandefjord.

Edvard Sundbø huserer hovedsageligt på den defensive midtbane, og akademichef Flemming Broe ser store kvaliteter i den norske U17-landsholdsspiller.

– Vi er utroligt glade for, at det er lykkedes os at hente Edvard, som er en dynamisk midtbanespiller, der både kan dække 6’er- og 8’er-positionen. Han er samtidig en taktisk velfunderet spiller, som er god til at se rum, siger Flemming Broe og fortsætter:

– Jeg vil beskrive ham som en typisk midtbanespiller, der er med til at binde alle hold sammen gennem sin store arbejdsradius og rolighed på bolden. Vi så Edvards niveau, da han var med os til De Nordiske Mesterskaber i 2022, og her blev vi bekræftet i, hvilket niveau han besidder.

Den talentfulde midtbanespiller, som gennem årene har været en fast dele af de norske ungdomslandshold og i dag er at finde på U17-landsholdet, udtrykte også selv stor glæde efter kontraktunderskrivelsen.

– Det her er en god mulighed for mig, og jeg er stolt og taknemmelig over, at jeg nu har skrevet under med FC Midtjylland. Mit første indtryk af klubben i november var, at der er en masse fine folk – både spillere og trænere – som tog utroligt godt imod mig. Nu glæder jeg mig til at lære alle endnu bedre at kende, siger Edvard Sundbø og fortsætter:

– I første omgang skal jeg starte på akademiet, og her handler det om, at jeg skal udvikle mig så meget som muligt. Forhåbentligt kan jeg i sidste ende spille mig helt op, så jeg en dag står på førsteholdet.

Edvard Sundbø skal efter planen tiltræde U19-holdet, der ligger på en aktuel førsteplads i landets bedste ungdomsrække. Mandskabet er allerede er i fuld gang med forberedelserne til den kommende sæson, som skydes i gang den 25. februar på hjemmebane mod SønderjyskE.

Der skal lyde et stort velkommen til FC Midtjylland, Edvard.