Kampprogram

Ny assistent med offensiv lup

FCM's nye assisterende træner Henrik Jensen kigger først og fremmest på FCM's offensive aktioner. I kampprogrammet fortæller han nærmere om sin rolle og ser frem mod fredagens kamp mod Silkeborg.

19/08/21
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Artiklen kan du også finde i kampprogrammet, som du kan købe på MCH Arena før kampstart.

Det handler om offensive dessiner til spillerne, når assisterende træner Henrik Jensen indimellem forlader trænerbænken og kommer med tilråb og fagter til spillerne fra sidelinjen.

– Det er den offensive struktur og det offensive spil, jeg primært har kig på under kampene. Opbygningsspillet, gennembrudsdelen og hvordan vi kommer frem til chancerne, er nogle af de opgaver, jeg har fået ansvar for, forklarer Henrik Jensen.

Under kampen har Henrik Jensen chefanalytiker Søren Bjerg med i sin øresnegl. Søren Bjerg sidder på tribunen med sit analyseapparat, hvorfra han har det statistiske overblik over kampen.

– Det er i det hele taget et stort team, der arbejder sammen, forklarer Henrik Jensen og fastslår, at det selvfølgelig er cheftræner Bo Henriksen, der i sidste ende samler de mange oplysninger og ideer og træffer de endelige beslutninger.

– Det har virkelig været spændende at komme ind i det her job. Vi er et stort team, der konstant sparer med hinanden, siger Henrik Jensen.

Stort offensivt potentiale

36-årige Henrik Jensen var sidste sæson cheftræner for FC Midtjyllands U19-hold, men blev i sommerpausen opgraderet til én af Bo Henriksens assistenter.

– Der er stadig unge spillere i truppen, men også etablerede og meget erfarne spillere. Det er vel forskellen på sidste år og nu. Det er stadig fodboldtræning og 11 mod 11, og bolden er rund, griner Henrik Jensen. Han glæder sig over en god start i 3F Superliga, hvor FCM har vundet de seneste fire kampe.

Men det er ikke nok for Henrik Jensen og trænerteamet.

– Vi er undervejs blevet dygtigere i vores gennembrudsspil og på, hvordan vi skaber chancer, men vi har kun set starten på, hvad vi kan. Der er et stort offensivt potentiale i holdet, og vi bliver endnu bedre, når vi har arbejdet med det i en længere periode, lyder det fra Henrik Jensen.

Det gælder blandt andet genpresset, som ifølge Henrik Jensen er en afgørende del af FCM’s DNA.

– Vi vil være super aggressive, og der har Bo og Kristian Bach Bak virkelig sat deres spor, siger Henrik Jensen.

Nyt opgraderet kampprogram

Køb kampprogrammet foran MCH Arena før kampen fredag aften mod Silkeborg IF og læs mere om FC Midtjyllands tilgang til kampen i morgen.

Programmet koster kun en flad 20’er, og for det får du optaktsartikler som denne med blandt andre Victor Lind og en ekspert, muligheden for at deltage i Halftime Hero, hvor der er 15.000 kr. på spil, kontante rabatter og spændende statistik.

Tjek det hele ud i morgen før kampen – det er den bedste måde at varme op til opgøret på.

3F Superliga
lørdag 3/6 kl. 14:00
FC Midtjylland FCM
OB OB
MCH Arena
Se kampinfo