Klubben

Ny ejerstruktur: – Det perfekte match

Rasmus Ankersen og Claus Steinlein sætter ord på, hvorfor HEARTLAND og Anders Holch Povlsen er den helt rigtige nye investor i FC Midtjylland, og hvad det kommer til at betyde for klubben.

05/06/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

– Vi har jo et mantra om, at det helst ikke skal være kedeligt at følge FC Midtjylland.

Sådan indledte bestyrelsesformand Rasmus Ankersen fredagens pressemøde på MCH Arena.

Det har da heller ikke været kedelige uger i og omkring FC Midtjylland i de seneste par uger. I mandags blev Bo Henriksen præsenteret som ny cheftræner, og fredag blev der annonceret en ændring i ejerstrukturen i FC Midtjylland.

Med en investering på 125 millioner kroner ejer HEARTLAND med Anders Holch Povlsen i spidsen 25 procent af aktierne i FC Midtjylland A/S og er nu den næststørste aktionær i klubben efter Matthew Benham.

Det er sket efter en kapitalforhøjelse, som er blevet vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling.

– Der er ikke nogen, som har købt Matthews aktier. Det er en kapitaludvidelse. Det er nye penge, som kommer ind i klubben, forklarer Rasmus Ankersen.

Millioninvesteringen skal gå til en række byggeprojekter i form af et nyt træningsanlæg ved navn Ikast Complete, en udvidelse af hovedtribunen på MCH Arena med nye loungefaciliteter samt en ny fanzone ude foran stadion.

– Vi skal skabe et fundament for ikke bare sportslig succes, men også muligheden for flere indtægter. Der har det været vores vurdering, at der er brug for en opgradering af vores faciliteter, lyder det fra Ankersen, som uddyber:

– Derfor har vi besluttet, at der skulle ny kapital ind, men det skulle også være en partner, som kommer med flere kompetencer. Samtidig har Anders den lokale forankring, som også er vigtig for en fodboldklub. Vi har fundet en partner med kryds i alle bokse. Vi har alle sammen følt, at det her var det bedst mulige match.

Rasmus Ankersen om Vision 2025

Lokal forankring

HEARTLAND er Holch Povlsen-familiens holdingselskab. Anders Holch Povlsen ejer BESTSELLER, som har sit hovedsæde i Brande.

FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein lægger også vægt på den lokale forankring.

– Det er det perfekte match. Anders er vokset op i en lille by i lokalområdet, og det er her i området, han har sin virksomhed. Lokalområdet er en stor del af vores identitet i FC Midtjylland, siger Claus Steinlein.

Den nye storinvestor i klubben tilfører mere værdi end bare penge.

– De skridt, vi (FCM, red.) skal tage nu, tog han for 20 år siden, og det har han prøvet med så mange virksomheder, så nu skal vi egentlig bare lytte og lære, pointerer Claus Steinlein.

Markante byggeprojekter på vej

Den nye investering i FC Midtjylland blev præsenteret sammen med Vision 2025, der sætter nye mål for klubben både på og udenfor banen.

Målsætningen hedder nu, at FCM skal komme i top 50 på UEFA’s rangliste af europæiske klubber.

For at understøtte den målsætning bliver tre byggeprojekter iværksat. Der er som nævnt tale om et nyt træningsanlæg i Ikast, en stadionudvidelse med opgradering af hovedtribunen, så der er flere sponsorfaciliteter, og en fanzone ude foran stadion.

Læs mere og se videoer af de tre storstilede projekter via linket nedenfor.

Læs om Vision 2025