Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

Ny testsejr: Rigtigt mange gode ting

På mål af Pione Sisto og Luca Pfeiffer sikrede vi os den tredje sejr i træk i opstarten. Læs et kampreferat og Brian Priskes reaktion på sejren over Silkeborg her.

28/01/21
Jens Risom

På en iskold og solrig eftermiddag i Silkeborg fandt opstartens tredje træningskamp sted. Her blev det til en sikker 2-0-sejr over Silkeborg IF.

I 2. halvleg noterede Pione Sisto og Luca Pfeiffer sig som dagens to målscorere.

Brian Priske og trænerteamet stillede med noget nær den stærkest mulige formation og udover målscorer Pione Sisto fik følgende spillere 90 minutter i benene. Vores formation var som sædvanligt 4-2-3-1:

Jesper Hansen, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Jens-Lys Cajuste, Frank Onyeka, Anders Dreyer, Evander, Pione Sisto (71′ Frederik Heiselberg), Luca Pfeiffer.

I første halvleg var det de sortklædte, som sad på det meste af spillet. Flere gode angreb førte til gode muligheder, men en velspillende Silkeborg-keeper holdt buret rent i de første 45 minutter.

FCM-fansene kunne på streamsignalet betragte gode perioder med flotte kombinationer på mange områder af banen. Når FCM’erne skruede tempoet op, formåede de at spille sig gennem en kompakt Silkeborg-defensiv, som ellers kæmpede bragt.

Efter knap en time kom der dog gang i målscoringen, og det var Pione Sisto, der kom på tavlen. Efter et indlæg stod Sisto klar bagest i feltet til at opsnappe en løs bold, som han bankede i kassen til 1-0.

Kort før tid scorede Luca Pfeiffer også, da han flot driblede forbi to spillere og elegant placerede bolden i det lange hjørne. Den tyske Torjäger havde været nærgående tidligere i kampen, og nu fik Pfeiffer den altså i nettet.

Dermed blev det 2-0, som også blev kampens endelige resultat.

Priske: Vigtigt at få luft i lungerne

Cheftræner Brian Priske var tilfreds med, hvad han så fra sidelinjen.

– Offensivt var der rigtigt mange gode ting i dag. Egentligt også defensivt, selvom der var nogle enkelte sekvenser, hvor jeg godt kunne tænke mig mere kynisme og kompakthed, lyder det fra Priske, som uddyber om det offensive:

– Vi spillede hurtigt på deres halvdel og fik en god afstand mellem vores spillere. Vores backs kom også godt med og giver os nogle offensive positioner. Den del af det kan jeg rigtigt godt lide.

Pånær Pione Sisto fik alle FCM’ere 90 minutter på banen. Formen bygges op til 3F Superligaens genoptagelse, som venter om blot en uge.

– Det er nu, at vi skal have de sidste meter i benene. Det er vigtigt at have luft i lungerne, som påkræves i forhold til den måde, vi gerne vil spille på. Det fik vi i dag, og det er jeg selvfølgelig super tilfreds med.

Ny testkamp i morgen

Der venter endnu en træningskamp i morgen fredag. Her forventes det, at spillerne fra dagens kamp sidder over, mens der er spilleminutter til den resterende del af truppen.

Modstanderen er ligeledes et tophold fra 1. division i form af Esbjerg fB. Opgøret spilles kl. 12.00 på EDC Arena i Ikast.

Der er ingen fysisk adgang til kampen, men du kan følge opstartens sidste test på vores Youtube-kanal, hvor vi streamer kampen direkte.