Akademiet

Nyt offensivt talent har indgået akademikontrakt

Jonatan Lindekilde kommer til fra AGF, men han har også erfaring med sig fra USA.

06/04/21
Flemming Bjerre
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland har skrevet en 3-årig kontrakt med 15-årige Jonatan Lindekilde. Jonatan starter på Akademiet til sommer, men han er allerede startet i klubben.

Lindekilde er en offensiv spiller, der som blot 4-årig startede i den århusianske forstadsklub Aabyhøj. Senere gik turen til USA, da Jonatans far fik job i USA. Efter et års tid vendte familien tilbage til Danmark, hvor Jonatan startede i AGF. Det blev senere til yderligere et halvt år i det amerikanske, inden turen gik tilbage til Danmark og AGF.

Opholdet i USA var udbytterigt for Jonatan, der på kort tid skulle tillære sig en helt ny kultur, men også fik taget nogle erfaringer med sig, som han helt sikkert vil kunne drage nytte af.

– Jeg vil sige, at min største kompetence er blikket for spillet. Jeg er typen, der søger bolden og gerne vil deltage i spillet. Herudover har jeg en stor vindermentalitet, fortæller Lindekilde.

– Jeg valgte at skifte til FC Midtjylland, da jeg vurderer det som det bedste sted for min udvikling. Jeg er glad for den tætte sammenbinding mellem skole og akademi, og klubbens ønske om at være boldbesiddende, passer mig perfekt, oplyser han.

Spilintelligent med god fysik

Akademichef Flemming Broe betegner Lindekilde som en offensiv, spilintelligent spiller og uddyber:

– Jonatan er teknisk velfunderet og god med begge ben. Han har en god fysik og er atletisk bygget. Herudover har Jonatan en stærk vindermentalitet. Opholdet i USA har lært Jonatan en høj grad af selvstændighed og forandringsparathed.

– Han virker meget reflekterende i forhold til hans karriere. Og så har han vist en super god evne til hurtigt at integrere sig, afslutter Flemming Broe.

Det er da også allerede blevet til de første kampe for FC Midtjylland, hvor Jonatan i foråret spiller for FCM U15. Han har på kort tid fået vist sine evner som målskytte med to scoringer i de første to kampe.

– Mit mål er at komme til at spille i udlandet og at komme på landsholdet. Men først at spille mig på Superliga-holdet i FC Midtjylland, slutter Jonatan Lindekilde.

Vi byder Jonatan velkommen og glæder os til at følge hans udvikling.