Akademiet

Nyt U19-trænerteam er på plads

Kenneth Andersen vender tilbage i rollen som cheftræner på FC Midtjyllands U19-mandskab. Hans assistent bliver Morten 'Duncan' Rasmussen.

21/06/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Lørdag eftermiddag løftede FC Midtjyllands ældste akademister DM-pokalen for niende gang efter en fremragende 20/21-sæson, hvor FCM scorede hele 89 mål i 26 kampe i U19 Ligaen.

Det var samtidig Henrik Jensens sidste kamp som cheftræner efter to sæsoner i spidsen for FCM’s U19-hold, idet han fortsætter som assistent for Bo Henriksen på førsteholdet.

Nu står et velkendt ansigt klar som ny cheftræner på U19. Kenneth Andersen vender tilbage til den rolle, han tidligere har besiddet i to omgange i 2005-2007 og 2011-2018.

Det vækker stor glæde for akademichef Flemming Broe.

– Vi får en af Danmarks mest erfarne U19-trænere retur på den post, som han har haft i mange år med stor succes. Kenneth er et oplagt valg – mest af alt fordi han gerne selv vil være træner igen – så nu, hvor chancen opstod, er det en perfekt løsning, siger Flemming Broe.

Kenneth Andersen var cheftræner for FC Midtjyllands førstehold i ti måneder i 2018-2019, hvor han blandt andet vandt klubbens første pokaltitel.

Kort tid senere valgte han at træde tilbage fra cheftrænerrollen på seniorplan, og siden har han været Head of Coaching.

– I sin seneste rolle som Head of Coaching på akademiet har Kenneth fået et endnu dybere kendskab til hele ungdomsafdelingen, og det er kun et plus, lyder det fra Flemming Broe, som fortsætter:

– Vi er lige nu i en vigtig transitionsfase, og generelt skal vores akademispillere op på et utroligt højt niveau, så det er helt centralt, at vi har en god og erfaren træner på vores U19-hold. Det får vi ikke bedre end med Kenneth, så vi er rigtigt glade for, at han har sagt ja til at blive ny cheftræner.

Med fem U19-mesterskaber på CV’et er Kenneth Andersen Danmarks mest vindende træner på det højeste ungdomsniveau.

I den kommende sæson er der dog ikke bare nationale titler at spille for. Som dansk mester er FC Midtjylland nemlig kvalificeret til UEFA Youth League.

Morten ‘Duncan’ Rasmussen er ny assistenttræner

Kenneth Andersen får god støtte i et i forvejen stærkt trænerteam. Hans nærmeste assistent bliver nemlig Morten ‘Duncan’ Rasmussen, som også fortsætter som angrebstræner på et individuelt niveau omkring både førsteholdet og akademiet.

Morten ‘Duncan’ overtager assistenttrænerposten på U19 fra Michael Silberbauer, som netop er rykket til schweiziske FC Basel.

– Vi er meget tilfredse med at tilknytte Duncan som ny assistenttræner på U19-holdet. Han har prøvet en masse på egen krop i sin lange karriere som spiller, og det kan han give videre til spillerne både på træningsbanen og til kampe, pointerer Flemming Broe, der uddyber:

– Derudover har han selvfølgelig været med på tætteste hold i 3F Superliga, og det er bestemt også værdifuld erfaring, som kan bruges på U19. Vi glæder os allerede til den kommende sæson, hvor vi har et nyt stærkt trænerteam.

Morten ‘Duncan’ Rasmussen er med 145 træffere 3F Superligas mest scorende spiller gennem tiden. Siden karrierestoppet i sommeren 2019 har han været en del af trænerstaben i FC Midtjylland og er nu ny assistenttræner på U19-holdet.