Førsteholdet

Oliver Sørensen sætter signatur på ny lang aftale

Oliver Sørensen har skrevet under på en ny femårig aftale med FC Midtjylland. Den 21-årige midtbanemotor har spillet 26 kampe i den igangværende sæson, og forlængelsen vækker glæde hos hovedpersonen selv og assisterende sportschef Kristian Bach Bak.

29/03/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Efter flere flotte præstationer og en stejl udviklingskurve har Oliver Sørensen skrevet under på en forlængelse, som holder ham i FC Midtjylland indtil udgangen af 2027.

– Jeg er stolt over at skulle være her i endnu længere tid. Jeg har været gennem hele systemet, så det er dejligt at blive vist den her tillid.

– Klubben er blevet lidt af en familie for mig. Samtidig synes jeg, at jeg passer godt i den måde, vi ønsker at spille på. Jeg er en powerspiller, som elsker gå til den, siger Oliver Sørensen, der netop har været afsted med det danske U21-landshold.

Trods en status som profil og anfører på klubbens U19-hold, var det ikke lige til for Oliver Sørensen at bryde ind på det midtjyske førstehold. Den 28. juni 2020 fik han debut i Parken mod FC København, mens den første startplads indtraf to år senere efter lejeophold i henholdsvis FC Fredericia og HamKam.

– Set i bakspejlet har det været godt for mig at opleve noget modgang. I akademitiden havde jeg masser af succes, og jeg havde da også håbet på at kunne stryge direkte ind på førsteholdet og spille med det samme, siger Oliver Sørensen og uddyber:

– Mine lejeophold har givet mig hår på brystet og en forståelse for, hvad man skal gøre i de lidt mindre gode perioder. Det har gjort mig klar til at stå, hvor jeg gør nu, så jeg er taknemmelig for min tid ude. I øjeblikket har jeg en følelse af, at alt mit hårde arbejde kulminerer.

– Fremtidig lederrolle

Assisterende sportschef Kristian Bach Bak er ikke i tvivl om Oliver Sørensens potentiale.

– Han har haft en lang rejse allerede, og selvom han har været en af vores absolut største talenter hele vejen op gennem akademiet, har det krævet stenhårdt arbejde at komme hertil, siger Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Olivers mentalitet gør, at man elsker ham som spiller. Han har en stor stjerne hos alle sine trænere gennem tiden, og han er vellidt iblandt sine holdkammerater. Vi har brug for nogle, som vil arbejde stinkende hårdt, og det er han mand for. Jeg glæder mig til at følge Oliver de næste år.

– Hans lungekapacitet er vel nok den største, vi har i truppen. Han kan løbe solen sort og presse i en hel kamp. Samtidig er hans teknik fin, og han har potentiale til at indtage en lederrolle på banen. Det sidste er noget, han fortsat skal udvikle, så hans evne til at gå forrest bliver endnu tydeligere.

Vil hele tiden optimere

Kristian Bach Bak beskriver Oliver Sørensen som en alsidig spiller, der kan dække flere pladser, men vicesportschefen vægter samtidig, at det nu handler om at erobre midtbanepositionen.

Noget hovedpersonen selv nikker genkendende til.

– Det er helt sikkert mit mål, at jeg skal ind og spille fast på midtbanen. Min ambition er at sætte mig på 8’er-pladsen i fremtiden, og det kræver hårdt arbejde. Vi går ind i en spændende periode, hvor jeg vil fortsætte med at lægge på og hele tiden optimere, siger Oliver Sørensen.

I alt står Oliver Sørensen noteret for 36 kampe i Midtjylland-trøjen. Han kom til det midtjyske som U13-spiller fra Odense-klubben OKS og er desuden den dansker, der har optrådt flest gange i UEFA Youth League med 19 kampe.