Førsteholdet

Olsson gør klar til fundamentalt OB-møde

Han gik forrest med både mål og assist i mandagens opgør i Silkeborg. Nu er alle øjne rettet mod OB, som lørdag gæster MCH Arena til sæsonens sidste hjemmekamp.

31/05/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Med én kamp igen er alt på spil. Minimum et point er kravet i ambitionen om en playoffkamp til europæisk fodbold mod nr. 4 fra Mesterskabsspillet.

Det sidste slag i Kvalifikationsspillet slås lørdag, når OB gæster MCH Arena. To point adskiller FCM fra fynboerne i tabellen, og Kristoffer Olsson er ikke i tvivl om opskriften på succes.

– Vi skal gøre meget af det, vi har gjort på det sidste. Udover seneste opgør har vi startet alle kampe stærkt. Vi skal komme buldrende, spille fremad og udvise energi, så vi lægger pres på dem fra start.

– Selvom vi ikke var gode på hjemmebane i efteråret, har vi i den seneste periode været rigtig stabile. Det, tror jeg, alle på holdet føler, så vi skal egentlig bare fortsætte med at spille den form for fodbold, vi har gjort hidtil, siger den 27-årige midtbanemand.

– Vi ser positivt på tingene

Kristoffer Olsson har nu haft tid til at fordøje mandagens kamp i Silkeborg. Et opgør, der ifølge den svenske landsholdsspiller aldrig blev som ønsket:

– Det er negativt, at vi ikke får et resultat. Vi tog til Silkeborg for at vinde og sikre en plads i playoffen. Særligt 1. halvleg var ikke godkendt. Vi blev udspillet og ramte ikke vores niveau hverken offensivt eller defensivt, siger han og fortsætter:

– Alle, der så kampen, kunne se, vi ikke sad i presset. De spillede for nemt igennem os, men samtidig må man også respektere, at Silkeborg er et hold, der – når de rammer dagen hjemme på kunstgræsset – kan udspille alle hold i ligaen. På den anden side går vi til pause med 1-1, selvom vi spiller dårligt. I 2. halvleg synes jeg faktisk, vi er det bedste hold. Vi er foran to gange, og her skal vi lukke kampen.

Intet er dog tabt, og FCM kan bryste sig af at gå ind til lørdagens vigtige kamp med flest trumfkorter på hånden.

– Vi fortsætter med at se positivt på tingene, og det handler om at fortsætte de fine takter fra kampene forinden.

Forskellige måder at lede på

Når Kristoffer Olsson løber rundt på FCM-midtbanen, er han omringet af yngre spillere. Talentfulde og dygtige, men en sammenligning af CV’er indikerer, at den 27-årige svensker har flest oplevelser at trække på, når kampene spidser til.

Den rolige tekniker forsøger at lede holdet på sin egen måde, fortæller han:

– Alle har hver deres måde at være leder på. Man kan vise det med bolden, med en tackling eller verbalt. Det handler om, hvad man er god til, og hvad der kommer naturligt til en. I pausen i Silkeborg forsøgte jeg at fortælle drengene, det ikke handler om, hvorvidt vi spiller 4-4-2 eller 5-3-2. Nej, det handler om at vinde sine dueller i fodbold. Vinder man duellerne får du bolden, og så kan du lave mål, siger Kristoffer Olsson og fortsætter:

– Jeg føler mig som en vigtig del af holdet og spiller hver kamp. Jeg arbejder fortsat med mig selv omkring, hvordan jeg kan være med til at give endnu mere til både de unge og resten af holdet. Alt i alt synes jeg, vi viste mental styrke ved at komme tilbage i Silkeborg.

Med sine to målinvolveringer i mandags står Kristoffer Olsson nu noteret for fire scoringer og seks assists i indeværende 3F Superligasæson.

– Jeg bliver nok aldrig typen, der laver supermange mål. Alligevel skylder jeg vel to-tre i løbet af sæsonen. Vi snakkede i efteråret om, at vi skulle få flere folk i boksen, og det er noget, vi er blevet bedre til. Jeg ved, jeg har kvaliteterne til at komme ind i en stime, hvor jeg laver både mål og assists, men for mig er det faktisk ikke et fokus. Det handler allermest om at give noget til holdet, og det er der mange forskellige måder at gøre på.

Få billetter tilbage til sidste hjemmekamp