Klubben

Opgradering af MCH Arena i sommerpausen

Sommerpausen er ved at være forbi, og stadion er nu igen klar til at tage imod vores tilskuere. Hen over sommerpausen har MCH Arena fået flere opgraderinger, som skal forbedre stadionoplevelsen.

15/07/21
Nicolai Jepsen Houe
Foto: FC Midtjylland

Safe Stands

På C.C. Contractor-tribunen og i udebaneafsnittet er der blevet opsat Safe Stands. Disse har til formål at gøre det mere sikkert at gå til fodbold på MCH Arena. Safe Stands sørger for, at det er sværere at bevæge sig op eller ned af tribunen, da det er sammenhængende sæder og gelændere, som man ikke kan passere op- eller nedad.

Til 3F Superliga-kampe (når der ikke er corona-restriktioner) vil begge områder fortsat være ståtribuner, og der er fortsat plads til, at man kan passere hinanden eller hoppe og danse. Til europæiske kampe, hvor der oftest er krav fra UEFA om, at man som tilskuer skal være siddende, kan de nye Safe Stands nemt omdannes til sæder i stedet for de tidligere plastiksæder. Opgraderingen er lavet i sorte, røde og hvide farver, som pynter på MCH Arena.

Det nye græstæppe

Hen over sommeren er der også blevet skiftet græs på MCH Arena, således at banen er så god som muligt i den kommende sæson. Dette græstæppe er fortsat lavet af almindeligt græs. Under græstæppet er der lavet forberedelser til, at det i sommeren 2022 på relativt kort tid kan skiftes fra dette græstæppe til en hybridbane. Hybridbanen skal være med til at give en bedre overflade i de perioder, hvor banen er ekstra hårdt medtaget af de mange kampe eller det hårde vejr.

En bedre lydoplevelse

Det vil fra den kommende kamp være nemmere at synge med på “Hymnen til Midtjylland” eller at høre, hvad stadionspeakeren siger i højttalerne. Under taget inde på stadion er der blevet hængt nye højttalere op, som skal give tilskuerne en bedre lydoplevelse, end de er vant til. Der er også sat højttalere op på ydersiden af tribunerne og på fronten af hovedbygningen, så man også fra køen til boderne eller parkeringspladsen kan høre, hvad der sker inde på stadion.

Ny stadionpølse

Skal du have en pølse i pausen, bliver det fra den kommende sæson en ny stadionplatte, da Danish Crown fremover vil levere pølser og brød på stadion. Glæd dig derfor til at smage den nye stadionplatte, når du er på MCH Arena.

Mega LED-bande

Oppe over række 16 på Faxe Kondi-tribunen er der påbegyndt montering af en ny Mega LED-bande. Formålet med denne er at kunne tilbyde yderligere eksponering til klubbens sponsorer, og på længere sigt skal denne LED-bande også kunne bidrage til det samlede udtryk på stadion. Monteringen er fortsat i gang og forventes færdig midt i august.

Den generelle oplevelse

Yderligere er der lavet flere små opgraderinger, som skal bidrage til stadionoplevelsen, eller som skal hjælpe FC Midtjylland med at leve op til UEFA’s krav i europæisk fodbold. Der er blevet monteret flere presse- og scoutpladser på MCH Arena, som skal gøre det nemmere at håndtere den stigende interesse fra ind- og udland.

Der er igangsat et nyt grønt initiativ, som betyder, at man fra den kommende kamp skal sortere sit affald på MCH Arena. Derfor er der flere spande rundt omkring til affald med forskellig skiltning. Dette tiltag vil dog kun have minimal betydning for tilskuere.

Fælles for alle opgraderinger er at forbedre stadionoplevelsen og at gøre FC Midtjylland bedre rustet til fremtidige krav på flere parametre. Hold derfor gerne øje med de nye opgraderinger næste gang, du skal til fodbold på MCH Arena.