Akademiet

Optakt: Formstærke U-hold gæster vestkysten

Fem sejre i træk til U19 og fire på stribe for U17 – akademiet er flyvende før lørdagens kampe i Esbjerg.

13/05/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

U19: Esbjerg fB – FC Midtjylland

Lørdag kl. 11.45, Esbjerg Kunstgræsbane, Esbjerg

Sæsonens hidtil mest målrige opgør for FCM U19 var sæsonens første møde med Esbjerg – et temmeligt kaotisk opgør, der endte med en sejr til FCM. Undervejs var FCM foran med 3-1, kom derefter bagud med 3-4 og fik til sidst vendt det hele til en 5-4-sejr.

Ikke ligefrem et “kontrolleret” kampbillede, men cheftræner Kenneth Andersen har fået nerverne så meget i ro siden kampen i august, at han erklærer sig klar til en ny omgang tjubang-fodbold:

– Ja, jeg håber faktisk, det bliver lidt det samme igen. Vi vil helst spille åbne kampe, for det betyder også, at vi har noget plads til at spille på – i modsætning til kampen i Horsens tidligere på ugen, hvor vi spiller mod et hold, der står lavt og kompakt og var svære at trække ud af deres organisation, lyder det fra Andersen.

FCM U19 kan igen råde over Oscar Fraulo og Frederik Heiselberg. De to profiler deltog ikke i tirsdagens kamp i Horsens, da de var udtaget til U19-landsholdet, der i onsdags spillede en venskabskamp mod Tyskland i Hobro.

Det blev en succesoplevelse for begge spillere. Danmark vandt 1-0, og målet blev scoret af Heiselberg, der headede et hjørnespark fra Fraulo i kassen.

Begge spillere er tilbage i klubtrøjen lørdag, men til gengæld må FCM U19 klare sig uden Valdemar Byskov Andreasen. Den elegante offensivspiller er bortrejst med U17-landsholdet. Også Esbjerg må klare sig uden en af de faste spillere – midterforsvareren Malthe Boy Kristensen. U18-landsholdsspilleren afsoner en enkelt karantænedag.

Hjemmeholdet ligger før kampen på en 11. plads i U19 Ligaen og tabte deres seneste kamp med 1-0 til Horsens, som FCM U19 altså også mødte i midtugens 3-0-sejr.

Der er kampstart i Esbjerg lørdag kl. 11.45, og opgøret ventes spillet på kunstgræs.

U17: Esbjerg fB – FC Midtjylland

Lørdag kl. 14.15, Esbjerg Kunstgræsbane, Esbjerg

FCM U17 jagter den femte sejr i træk, men må undvære en stribe nøglespillere i Esbjerg. Malthe Bøndergaard, Gustav Fraulo og Mads Nybo er nemlig rejst med landsholdet til Israel for at deltage i U17 EM, hvor Danmark er i pulje med Sverige, Skotland og Portugal.

Også Adam Nygaard Andersen er ude af ligningen. Den stærke sekser fik sig en karantænedag på halsen, da han fik en advarsel i FCM’s 4-0-sejr over Lyngby tidligere på ugen.

Lørdagens modstander har haft en svær sæson og ligger sidst i U17 Ligaen. Vestjyderne kommer dog med en frisk succesoplevelse, da de i seneste spillerunde slog Horsens med 5-2. Esbjergenserne får følgende ord med på vejen af Claus Therkildsen:

– Det er et ungt hold, der løber meget og spiller med en enorm aggressivitet og vilje, så vi skal virkelig være på tæerne dernede.

Det første indbyrdes møde mellem de to klubber blev en tæt affære, der endte med en 1-0-sejr til FCM. Forsvarsspilleren Gustav Bjerge tegnede sig for opgørets enlige scoring.