Akademiet

Optakt: Lokalderbyer mod Silkeborg

U17 tankede selvtillid med storsejr i pokalen, mens U19 endnu ikke har lukket mål ind i foråret.

15/04/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Ny kamp, ny sejr. U19-holdet vandt i weekenden 1-0 over SønderjyskE, og dermed har ulvene endnu ikke indkasseret mål i foråret.

En stærk præstation al den stund, at FCM U19 faktisk har kæmpet med en del skader i de bagerste geledder, hvilket har banet vejen for blandt andre Pontus Texel og Mikkel Fischer fra U17-holdet.

FCM U19’s 12 mål imod i 15 kampe er da også bedst af alle i U19 Ligaen.

– Der ligger flere ting i det, men helt grundlæggende tager alle elleve spillere del i forsvarsarbejdet hos os. Noget andet, jeg tillægger betydning, er, at vi har et stærkt fællesskab på tværs af akademiårgangene, og eksempelvis er Pontus og Fischer blevet hjulpet godt ind på holdet af de andre spillere. Endelig er der naturligvis et element af individuel kvalitet, forklarer cheftræner Henrik Jensen.

Hvilke ting er det så helt konkret, der giver soliditeten bagtil?

– Vi har været gode til at holde kort afstand mellem kæderne, og det gør, at modstanderne virkelig har skullet gøre sig umage for at komme frem til afslutninger. Det er gode hold, vi møder, og du vil aldrig kunne lukke helt ned for dem, men vi har været dygtige til at tvinge modstanderne til at afslutte fra nogle ugunstige positioner, hvor risikoen for at det ender med mål ikke er så stor, fortæller Henrik Jensen.

Han og holdet møder lørdag Silkeborg, og af de to hold vil FCM’erne helt sikkert have de bedste minder fra sæsonens første møde – det vandt FCM U19 nemlig med 7-0.

– Det var en toppræsentation, men også en kamp, hvor vi viste stor effektivitet. Silkeborg er et godt spillende hold, der er stærkest, når de er på bolden, så det bliver vigtigt for os, at vi kan sætte vores pres, udtalte Henrik Jensen.

Gæsterne tabte i weekenden hjemme med 3-1 til Esbjerg – et nederlag, der satte en stopper for en stime på fem kampe som ubesejrede for SIF.

Der er kampstart på EDC Arena lørdag kl. 13.00.

Ny målfest i vente hos U17?

For FCM U17 bød midtugen på pokalfodbold. Tirsdag aften gæstede de samarbejdsklubben Thisted FC. Her var ulvene storfavoritter mod thyboernes hold fra Liga 1, og efter ti minutter fik ulvene hul på hjemmeholdet med kampens første scoring.

Herfra så FCM’erne sig ikke tilbage, og det endte med en 13-0-sejr efter 8-0 ved pausen. Malte Melin scorede fire gange for FCM, mens Heini Sørensen scorede hattrick på tre minutter i første halvleg. Derudover bidrog Christian Jørgensen, Lasse Overgaard, Donavan Bagou, Jonathan Asp, Valdemar Byskov og Gustav Fraulo hver med en scoring.

– En fin aften for os. Tak til Thisted for at tage rigtig godt imod os og levere en glimrende græsbane. For os gjaldt det om at holde koncentrationen kampen igennem, forcere tempoet og gøre tingene sammen, og når vi gjorde det, var vi også klart bedst. Vi talte i pausen om, at de ikke måtte score, og at vi skulle blive ved med at spille vores spil, og det levede spillerne op til, så det kan jeg kun være tilfreds med, fortalte Claus Therkildsen efter kampen.

Helt så let kommer det formentlig ikke til at gå på lørdag, hvor FCM U17 tørner sammen med Silkeborg – om end det også godt kan blive en målrig affære.

– Vores kampe de seneste sæsoner har været et festfyrværkeri af mål, og jeg kan ikke se, hvorfor denne gang skulle blive anderledes. Begge hold vil frem over isen og forsøge at sætte dagsordenen, så jeg forventer en meget åben og livlig kamp, forudser Claus Therkildsen, der bliver støttet af statistikken. De sidste tre U17-kampe mellem lokalrivalerne har således kastet 28 scoringer af sig.

Kampen kan i øvrigt byde på et opgør mellem brødre. FCM’s midterforsvarer Malthe Bøndergaard må formodes at skulle holde styr på storebror Asbjørn, der er topscorer for Silkeborg. Opgøret spilles kl. 15.15 på lørdag.